NEGARAKU

Tanah tumpahnya lendir awek tudungku

Awek tudung bisa kupakai di dalam masjid

bersatu badan dan majulah kote ku


Si Rahmat bahagia sangat

Tuan kurniakan tempatku


Raja kita Raja Babi

selamat bertakhta dikandangnya


Si Rahmat bahagia sangat

Tuan kurniakan tempatku


Raja kita Raja Babi

Selamat bertakhta d kandangnyaSUMPAH MALAYSIANJINGKAMI, umat Malaysianjing beragama tak tentu pada hari ini berjanji tidak akan rasis, meludah ke langit, meludahi muka sendiri, mencuri, skodeng, merogol, meliwat, menyetubuhi anak kecil, menyetubuhi anak sendiri, menyetubuhi adik kandung sendiri, khalwat, bersetubuh dengan istri/suami orang, bersetubuh di dalam masjid dan surau-surau, bersetubuh di hutan-hutan, membuang bayi di tempat sampah, berhasad dengki, khianat dan iri hati, bertelagah dan berbalah sesama sendiri lagi, terutama terhadap Bangsa Indonesia Yang Agung dan Mulya.

KAMI berjanji akan bersatu padu dan patuh menegakkan agama tak tentu kami, walau kami sebenarnya bingung.

KAMI juga berjanji akan bangun dari tidur di bilik termenung untuk menyara diri dan keluarga kami.

KAMI sedia bersaing sesama umat Malaysianjing dan kaum-kaum lain dengan jujur dan terhormat kalau kondisinya memaksa.

KAMI, umat Malaysianjing bersumpah setia untuk :

1. Mempertahankan dan patuh pada kepentingan dan hak Ibunda kami, Inggris hingga akhir zaman.

2. Mempertahankan kedaulatan Raja-Raja Inggris di Semenanjing Malaysianjing

3. Memperjuangkan ikhtisad dan pelajaran bangsa Inggris dan

4. Mempertahankan maruah Negara Inggris supaya aman dan sejahtera


Wassalam,


Dimaklumatkan oleh : Yang Dipertuan Agong Seri Paduka Duli Yang Maha Murtad Beruk Pondan Mizan Pukimak

RUKUN NEGARA


1. Kepercayaan kepada Tuhan (Tuhan yang mana, Tuhan UMNO atau Tuhan YANG DIPERTUAN AGONG SERI PADUKA DULI YANG MAHA MURTAD?)

2. Kesetiaan kepada Raja dan Negara (Nah, ini lagi yang membingungkan, Raja itu dipilih 5 tahun sekali, artinya kesetiaan itu hanya 5 tahun sifatnya, habis masa jabatan Raja, habis pula setianya kah kah kah)

3. Keluhuran Perlembagaan (Di Malayasianjing tidak ada yang luhur lembaganya, sebab dihuni oleh Babiputra-Babiputra munafik)

4. Kedaulatan Undang-Undang (Undang-undang yg bagaimana, Undang-Undang Hadlari atau Undang-Undang TUHAN UMNO?)

5. Kesopanan dan Kesusilaan (Banyak2 liat Kosmo, MalaysiaKini, myMetro, UtusanMalaysianjing, dll)
Salam Pembuka

Blog ini khusus aku buat untuk ditujukan kepada para BABIPUTRA2 idiot yang ada di negeri Malasya. Negeri dimana berisi makhluk-makhluk idiot yang mengaku sebagai Asia Sesungguhnya..tak satupun dari mereka yang memahami bahwa Asia itu luaaaaaaaasss.. Ibarat katak dalam tempurung, yang mereka lihat cuma negeri mereka sendiri. Negeri yang juga berisi kaum gay, kaum munafik, pemalas, mat rempit, tukang ngintip jiran mandi, tukang rogol saudara sedarah, tukang ngintip orang2 beromen dg b'modalkan HP n handyCam, suka meludah ke muka sendiri, suka meludah ke langit, serta tukang ngintip budaya bangsa lain lalu mengklaim sebagai budaya mereka! Buat BABIPUTRA2 dungu n idiot Malasya, kalian boleh hack atau mau hilangin atau mau acak2 atau mau rusak ini blog..aq persilahkan, gpp kq..aq banyak blog juga, tapi blog-nya orang2 Malasya, jadi tinggal aq ambil alih jer hehehe..tapi inget jangan ninggalin jejak...!!! Saye ucapken terima kasih kepada BABIPUTRA2 terbaik Malasya, yang mana sadar tidak sadar telah berhasil menjadikan saye orang yang kreatif, d mana kreatifitas dari saye ini akan saye persembahken sepenuhnya khusus buat BABIPUTRA2 terbaik Malasya, sekali lagi saye ucapken terima kasih banyak-banyak. Untuk menghindari kesalahpahaman n alihfungsi persepsi (hehehe), tidak d sarankan untuk mengomentari apa yang menjadi postingan dalam blog ini, walaupun ada ruang buat ngoceh n ngasih komentar, kecuali kalo anda merasa tidak waras! ha ha ha ha. Blog ini cuma sebagai penyeimbang, pencerahan, pembanding n pembelajaran buat BABIPUTRA2 terbaik Malasya, bukan bermaksud apa2 kerana 95% sumbernya b'asal dari BABIPUTRA2 terbaik Malasya sendiri, terima kasih. Sebagai penutup, percayalah..aku tidak membenci Malasya, yang aku benci adalah BABIPUTRA2 Malasya yang sok tahu, sok pintar, sok dalam segalanya. Aku tidak akan pernah mencacimaki kalian, BABIPUTRA2 Malasya, tapi selama kalian sebagai BABIPUTRA2 Malasya masih memiliki kegemaran menghina n merendahkan bangsa Indonesia, maka aku juga akan menghina kalian dengan sehina-hinanya hingga kalian sadar bahwa tidak ada satupun manusia yang mau dihina...see you! Man_One

Rosmah Lucah Manjoor

Rosmah Lucah Manjoor
Bini Najib Rojak

Najib Binti Rojak

Najib Binti Rojak
The Truly Babiputera Asia

JALANG = JALUR GEMILANG

JALANG = JALUR GEMILANG
The Best Babiputeri Semenanjing Malaysianjing

SalamHmmm...Begitu Marahnya Korang..! Baru korang faham, macam mana perasaan bangsa yang korang hina, yang korang rendahkan, yang korang remehkan dan korang perkekehkan..huhuhu. Macam tulah apa yang Bangsa Indonesia rasakan, saat Lagu Kebangsaan Indonesia korang lecehkan, Kerendahan hati Pejabat-Pejabat Indonesia korang anggap remeh, kedaulatan Indonesia korang lampaui, macam tulah yang sekarang korang rasakan.

Bezanya, Bangsa Indonesia masih bersabar hingga detik ini...Semoga blog sederhana ini dapat menambah penyadaran buat kita semua, bahwa tak ada seorangpun atau satu bangsapun mahu dengan rela kena di hina.


Wasalam.


Man_One
Sabtu, 02 Januari 2010

Memahami Kekejaman ISA (bag 10)


TAKUT KERANA TIDAK DAPAT PEMBELAAN JIKA KES DIBAWA KE MAHKAMAH

Sejak bermulanya ISA, pihak pemerintah telah mempertahankan bahawa satu-satunya hakim dan penentu dalam hal-ehwal keselamatan negara adalah pihak pemerintah sendiri.

Pihak pemerintah yang membuat keputusan untuk menangkap seseorang dan menahannya untuk beberapa tahun di Kem Kamunting jika pihak pemerintah berpuas hati bahawa dengan menahan orang tersebut boleh mengelakkan ia daripada terus mengancam keselamatan negara.

Keputusan menahan orang tersebut adalah hak mutlak pemerintah di bawah kuasa Menteri Dalam Negeri, bukan hak mahkamah. Hakim dalam urusan keselamatan negara adalah Menteri Dalam Negeri, bukan hakim dalam mahkamah terbuka.

Realiti ini diketahui dengan jelas oleh aktivis rakyat. Mahkamah bukan tempat untuk mengadu nasib kalau anda ditahan di bawah ISA. Ramai para TAPOL telah mengemukakan writ habeas corpus di mahkamah dengan pelbagai hujah-hujah baru, namun tahap kejayaannya boleh dikatakan sifar!

Permohonan habeas corpus bukanlah perkara baru di negeri-negeri Melayu. Sejak tahun 1920an lagi menjadi kebiasaan bagi rakyat untuk mengemukakan permohonan habeas corpus apabila penahanan dilakukan oleh pihak pemerintah.

Menjelang tahun 1930, penahanan seseorang itu tidak boleh dianggap tidak betul atau tidak sah sekiranya penahanan tersebut tidak dapat dicabar melalui permohonan habeas corpus.

Peraturan ini terus diamalkan termasuk apabila satu-satu bekas tanah jajahan British, iaitu India, di mana hakim-hakim di tujuh buah negeri di India meluluskan permohonan habeas corpus 43 orang yang ditahan di bawah kuasa undang-undang darurat semasa pemerintahan Indira Gandhi di antara tahun 1975 dan 1977.

Dalam rayuan kerajaan di atas ketulusan hakim-hakim ini, ketua hakim negara India pada masa itu enggan mengubah apa yang telah diputuskan oleh hakim-hakim mahkamah di tujuh negeri tersebut.

Di negara ini, selepas sembilan tahun ISA dikuatkuasakan, mahkamah telah membuat ketetapan dalam kes Karam Singh v. Menteri Hal Ehwal Dalam Negeri bahawa keputusan dan tindakan Menteri dan polis dalam menguatkuasakan peruntukan-peruntukan dalam ISA adalah bersifat subjektif.

Oleh itu mahkamah tidak boleh menilainya serta mengemukakan bukti-bukti yang objektif dikemukakan oleh pihak berkuasa di atas penangkapan dan penahanan yang dibuat.

Setelah keputusan dibuat dalam kes Karam Singh ini, sebarang usaha oleh mana-mana hakim untuk membuat keputusan selain daripada apa yang ditetapkan pasti akan diketepikan di mahkamah rayuan.

Kes Karam Singh adalah satu penghalang terbesar kepada mana-mana tahanan ISA untuk mendapatkan kebebasannya melalui permohonan habeas corpus di mahkamah.

Antara kes yang cuba beralih daripada ketetapan dalam kes Karam Singh adalah kes Karpal Singh v. Menteri Hal Ehwal Dalam Negeri. Dalam kes Karpal Singh, Mahkamah Tinggi telah meluluskan permohonan habeas corpus dan membebaskannya.

Namun kerajaan telah bertindak pantas. Dalam perjalanannya pulang ke rumahnya Karpal Singh telah ditangkap semula dan telah ditahan dengan perintah tahanan yang baru selama dua tahun.

Kes Lim Kit Siang & Ors v. Menteri Hal Ehwal Dalam Negeri pula melalui proses yang lebih dramatik. Permohonan habeas corpus kes Lim Kit Siang sepatutnya di bawa ke mahkamah pada 13 Julai 1988.

Pindaan ISA diluluskan oleh sesi khas Dewan Negara pada 10 Julai 1988. Pindaan ini dipersetujui oleh Yang Di Pertuan Agong pada 14 Julai 1988 dan digazetkan sebagai undang-undang pada 15 Julai 1988 tepat jam 12.01 tengahari!

Sementara itu mahkamah meluluskan permohonan Pejabat Peguam Negara agar perbicaraan habeas corpus yang dijadualkan pada 13 Julai 1988 ditangguhkan ke 14 Julai 1988.

Lim Kit Siang dan rakan-rakannya yang lain yang ditahan dalam Operasi Lalang ISA itu gagal dalam permohonan habeas corpus mereka.

Selepas pindaan 1988, satu lagi pindaan dibuat terhadap ISA pada tahun 1989. Seksyen baru dimuatkan bagi menghalang sebarang penilaian mahkamah dilakukan terhadap penangkapan dan penahanan ISA.

Selepas pindaan ISA pada 1989, hanya perkara-perkara yang berkaitan dengan peraturan dan prosedur sahaja yang boleh dicabar di mahkamah. Dengan dua pindaan tersebut, hampir semua ruang ditutup untuk mencabar ISA di mahkamah.

Walau bagaimanapun, kes tahanan reformasi dalam kes Abdul Ghani Haroon & Anor v. Ketua Polis Negara dan kes Mohd Ezam & Ors v. Ketua Polis Negara sesuatu yang menarik boleh dikatakan berlaku dalam kes kuasa subjektif penangkapan di bawah ISA.

Namun dalam kes Nasharuddin Nasir v. Ketua Polis Negara, pihak kerajaan mengulang semula apa yang biasa dilakukan sebelum ini dengan menahan semula mereka yang telah dibebaskan oleh mahkamah kerana memenangi kes habeas corpus mereka.

Namun setelah keputusan kes Mohd Ezam, Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Seri Dr. Rais Yatim menegaskan hakim dalam urusan keselamatan negara adalah pihak eksekutif (pemerintah) dan bukannya mahkamah.

Hujahnya: “This is because the court is not able, in all fairness, to decide on matters pertaining to national security. The security of this country is the absolute right of the Executive. This must be stated clearly in the law”. Untuk itu peruntukan-peruntukan ISA akan dipinda bagi memberi kuasa mutlak ini kepada pemerintah.

Selepas keputusan habeas corpus Nasharuddin Nasir, Kerajaan turut akan memperketatkan lagi ISA. Kenyataan Timbalan Menteri Dalam Negeri bahawa jika mahkamah bebaskan tahanan, polis boleh tangkap mereka semula apabila ditanya oleh isteri-isteri tahanan ISA adalah satu kenyataan yang menunjukkan keangkuhan pemerintah.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar