NEGARAKU

Tanah tumpahnya lendir awek tudungku

Awek tudung bisa kupakai di dalam masjid

bersatu badan dan majulah kote ku


Si Rahmat bahagia sangat

Tuan kurniakan tempatku


Raja kita Raja Babi

selamat bertakhta dikandangnya


Si Rahmat bahagia sangat

Tuan kurniakan tempatku


Raja kita Raja Babi

Selamat bertakhta d kandangnyaSUMPAH MALAYSIANJINGKAMI, umat Malaysianjing beragama tak tentu pada hari ini berjanji tidak akan rasis, meludah ke langit, meludahi muka sendiri, mencuri, skodeng, merogol, meliwat, menyetubuhi anak kecil, menyetubuhi anak sendiri, menyetubuhi adik kandung sendiri, khalwat, bersetubuh dengan istri/suami orang, bersetubuh di dalam masjid dan surau-surau, bersetubuh di hutan-hutan, membuang bayi di tempat sampah, berhasad dengki, khianat dan iri hati, bertelagah dan berbalah sesama sendiri lagi, terutama terhadap Bangsa Indonesia Yang Agung dan Mulya.

KAMI berjanji akan bersatu padu dan patuh menegakkan agama tak tentu kami, walau kami sebenarnya bingung.

KAMI juga berjanji akan bangun dari tidur di bilik termenung untuk menyara diri dan keluarga kami.

KAMI sedia bersaing sesama umat Malaysianjing dan kaum-kaum lain dengan jujur dan terhormat kalau kondisinya memaksa.

KAMI, umat Malaysianjing bersumpah setia untuk :

1. Mempertahankan dan patuh pada kepentingan dan hak Ibunda kami, Inggris hingga akhir zaman.

2. Mempertahankan kedaulatan Raja-Raja Inggris di Semenanjing Malaysianjing

3. Memperjuangkan ikhtisad dan pelajaran bangsa Inggris dan

4. Mempertahankan maruah Negara Inggris supaya aman dan sejahtera


Wassalam,


Dimaklumatkan oleh : Yang Dipertuan Agong Seri Paduka Duli Yang Maha Murtad Beruk Pondan Mizan Pukimak

RUKUN NEGARA


1. Kepercayaan kepada Tuhan (Tuhan yang mana, Tuhan UMNO atau Tuhan YANG DIPERTUAN AGONG SERI PADUKA DULI YANG MAHA MURTAD?)

2. Kesetiaan kepada Raja dan Negara (Nah, ini lagi yang membingungkan, Raja itu dipilih 5 tahun sekali, artinya kesetiaan itu hanya 5 tahun sifatnya, habis masa jabatan Raja, habis pula setianya kah kah kah)

3. Keluhuran Perlembagaan (Di Malayasianjing tidak ada yang luhur lembaganya, sebab dihuni oleh Babiputra-Babiputra munafik)

4. Kedaulatan Undang-Undang (Undang-undang yg bagaimana, Undang-Undang Hadlari atau Undang-Undang TUHAN UMNO?)

5. Kesopanan dan Kesusilaan (Banyak2 liat Kosmo, MalaysiaKini, myMetro, UtusanMalaysianjing, dll)
Salam Pembuka

Blog ini khusus aku buat untuk ditujukan kepada para BABIPUTRA2 idiot yang ada di negeri Malasya. Negeri dimana berisi makhluk-makhluk idiot yang mengaku sebagai Asia Sesungguhnya..tak satupun dari mereka yang memahami bahwa Asia itu luaaaaaaaasss.. Ibarat katak dalam tempurung, yang mereka lihat cuma negeri mereka sendiri. Negeri yang juga berisi kaum gay, kaum munafik, pemalas, mat rempit, tukang ngintip jiran mandi, tukang rogol saudara sedarah, tukang ngintip orang2 beromen dg b'modalkan HP n handyCam, suka meludah ke muka sendiri, suka meludah ke langit, serta tukang ngintip budaya bangsa lain lalu mengklaim sebagai budaya mereka! Buat BABIPUTRA2 dungu n idiot Malasya, kalian boleh hack atau mau hilangin atau mau acak2 atau mau rusak ini blog..aq persilahkan, gpp kq..aq banyak blog juga, tapi blog-nya orang2 Malasya, jadi tinggal aq ambil alih jer hehehe..tapi inget jangan ninggalin jejak...!!! Saye ucapken terima kasih kepada BABIPUTRA2 terbaik Malasya, yang mana sadar tidak sadar telah berhasil menjadikan saye orang yang kreatif, d mana kreatifitas dari saye ini akan saye persembahken sepenuhnya khusus buat BABIPUTRA2 terbaik Malasya, sekali lagi saye ucapken terima kasih banyak-banyak. Untuk menghindari kesalahpahaman n alihfungsi persepsi (hehehe), tidak d sarankan untuk mengomentari apa yang menjadi postingan dalam blog ini, walaupun ada ruang buat ngoceh n ngasih komentar, kecuali kalo anda merasa tidak waras! ha ha ha ha. Blog ini cuma sebagai penyeimbang, pencerahan, pembanding n pembelajaran buat BABIPUTRA2 terbaik Malasya, bukan bermaksud apa2 kerana 95% sumbernya b'asal dari BABIPUTRA2 terbaik Malasya sendiri, terima kasih. Sebagai penutup, percayalah..aku tidak membenci Malasya, yang aku benci adalah BABIPUTRA2 Malasya yang sok tahu, sok pintar, sok dalam segalanya. Aku tidak akan pernah mencacimaki kalian, BABIPUTRA2 Malasya, tapi selama kalian sebagai BABIPUTRA2 Malasya masih memiliki kegemaran menghina n merendahkan bangsa Indonesia, maka aku juga akan menghina kalian dengan sehina-hinanya hingga kalian sadar bahwa tidak ada satupun manusia yang mau dihina...see you! Man_One

Rosmah Lucah Manjoor

Rosmah Lucah Manjoor
Bini Najib Rojak

Najib Binti Rojak

Najib Binti Rojak
The Truly Babiputera Asia

JALANG = JALUR GEMILANG

JALANG = JALUR GEMILANG
The Best Babiputeri Semenanjing Malaysianjing

SalamHmmm...Begitu Marahnya Korang..! Baru korang faham, macam mana perasaan bangsa yang korang hina, yang korang rendahkan, yang korang remehkan dan korang perkekehkan..huhuhu. Macam tulah apa yang Bangsa Indonesia rasakan, saat Lagu Kebangsaan Indonesia korang lecehkan, Kerendahan hati Pejabat-Pejabat Indonesia korang anggap remeh, kedaulatan Indonesia korang lampaui, macam tulah yang sekarang korang rasakan.

Bezanya, Bangsa Indonesia masih bersabar hingga detik ini...Semoga blog sederhana ini dapat menambah penyadaran buat kita semua, bahwa tak ada seorangpun atau satu bangsapun mahu dengan rela kena di hina.


Wasalam.


Man_One
Sabtu, 02 Januari 2010

Memahami Kekejaman ISA (bag 1)

Di Negara Malasyial ternyata ada Undang-undang yang mengekang kebebasan berfikir dan bertindak kreatif juga lho..bila dilanggar akan berakibat yang sangat fatal. ISA (Internal Security Act), diklaim sebagai Undang-undang yang lebih hebat dan lebih kejam dari Zionist..hhmmm, hebat yach negara Islam satu ini..hehehe.


APA ITU ISA?

Satu daripada Undang-undang Penahanan Tanpa Bicara

ISA, Internal Security Act atau Akta Keselamatan Dalam Negeri adalah satu daripada tiga undang-undang utama di negara ini yang membolehkan penahanan tanpa bicara. Memandangkan kuasa penangkapan dan penahanan yang begitu luas dan sewenang-wenangnya itu, di antara tiga undang-undang ini, ISA adalah undang-undang yang paling digeruni dan dibenci di negara ini.

Bagi mereka yang pernah menjadi mangsa ISA, mereka menegaskan bahawa ISA adalah instrumen yang digunakan oleh pemerintah untuk menakut-nakutkan aktivis-aktivis sosial, pengkritik kerajaan dan ahli-ahli politik pembangkang.

ISA juga dilihat sebagai instrumen dan perkakas yang digunakan oleh pihak yang berkuasa untuk menindas dan menyeksa mereka yang menentang dasar-dasar kerajaan. Kepada pihak yang menguatkuasakan ISA, khususnya polis Cawangan Khas, atau Special Branch (SB), mereka dengan penuh angkuh mengatakan bahawa kalau tiada ISA sudah lama negara ini hancur!

Bagi mereka, ISA benar-benar digunakan untuk menjaga keselamatan negara!! Bahkan, menurut mereka ISA adalah satu undang-undang yang amat istimewa. Ini kerana ISA boleh digunakan sebaik sahaja seseorang itu baru sahaja berniat untuk melakukan perkara yang akan memudaratkan keselamatan negara.

Kata mereka, ISA dapat mengelakkan negara daripada menanggung ancaman keselamatan daripada sesiapa sahaja yang berniat mahu merosakkan negara. Bahkan pihak SB menegaskan bahawa gabungan pakatan ASEAN dan ISA adalah sistem dan undang-undang yang menjamin keselamatan negara. Di mana pakatan ASEAN menghalang kemasukan musuh dari luar dan ISA pula mengusir anasir-anasir luar yang sudah berada dalam negara untuk keluar meninggalkan negara ini.

ISA adalah Instrumen Politik

Semasa menjawat jawatan Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Seri Dr. Rais Yatim mempertahankan dan menegaskan bahawa ISA telah menyelamatkan negara daripada banyak malapetaka. Menurutnya kebijaksanaan kerajaan melaksanakan ISA telah terbukti dari dulu hingga kini.

Semasa menjadi Setiausaha Politik Dr Mahathir, Datuk Dusuki Ahmad dalam sebuah rencana politik pula menyatakan:

“Orang bertanya: Apakah rahsia Malaysia sehingga kini berjaya mencapai tahap negara membangun yang paling maju. Rakyatnya gembira dan riang, negara aman makmur. Tidak ada perbalahan besar berlaku di kalangan penduduk yang berbilang kaum, budaya dan agama. Semua rakyat sayangkan negara ini. Mereka mahu hidup di bumi ini dan kalau boleh, mati pun mahu di sini.

Tidak kedengaran rakyat Malaysia berhijrah ke Indonesia, Filipina, Thailand, Bangladesh, India atau China kerana mencari sesuap nasi.

Sebaliknya, rakyat negara-negara itu pula berebut-rebut mahu berhijrah ke Malaysia. Sehingga hari ini, lebih dua juta rakyat Indonesia berada di Malaysia.

Malaysia negara kecil saja. Bumi dan udaranya sama dengan Indonesia, Thailand dan Filipina. Fizikal orangnya pun serupa. Bahkan dari segi hasil bumi, negara-negara tersebut lebih kaya dari Malaysia. tetapi apa rahsianya Malaysia menjadi destinasi pilihan rakyat asing mencari rezeki?

Jawabnya pendek saja, iaitu kami di Malaysia mempunyai ISA. Akta inilah yang menyelamatkan negara daripada tersungkur ke lembah pergolakan yang ditimbulkan oleh anasir-anasir yang ingin mencetuskan huru-hara di kalangan rakyat.”

Berdolak-dalik tentang ISA

Apa itu ISA seolah-olah terletak jawapannya di sebelah pihak mana anda berada! Semasa Datuk Seri Dr. Rais Yatim berada dalam pembangkang dan menjadi salah seorang pemimpin terulung Parti Melayu Semangat 46, beliau dengan lantang menegaskan:

“The ISA does not speak well for the future of the rule of law in Malaysia. In fact it is the main adversary of the rule of law. The abolition of the ISA is imperative.”

Dengan menggunakan perkataan ‘imperative’ di atas bermaksud, Datuk Seri Dr. Rais Yatim menegaskan bahawa pemansuhan ISA adalah perkara wajib yang mendesak dan mesti dilakukan segera!.

Namun setelah berada dalam kerajaan dan secara de facto menjadi menteri undang-undang, sebagaimana yang dilaporkan dalam New Straits Times, 20 November 2002. telah menegaskan: “ISA has saved nation from many disasters”

Setelah Mahkamah Persekutuan pada 6 September 2002 memutuskan penahanan aktivis Reformasi pada 10 April 2001 sebagai bermotif politik, tidak sah dan mala fide, maka Dr. Rais mengeluarkan kenyataan bahawa peruntukan-peruntukan dalam ISA akan dipinda bagi memberikan kuasa penuh dan mutlak (absolute power) kepada kerajaan dalam hal-hal yang berkaitan dengan keselamatan negara.

Tuduhan Palsu demi Menghalalkan Tindakan Rakus

ISA dilihat sebagai satu instrumen yang pasti akan digunakan oleh pemerintah demi mempertahankan kuasanya. Tun Mahathir semasa menjadi Perdana Menteri pernah menegaskan sekiranya parti pembangkang berkuasa mereka juga pasti akan menggunakan ISA.

Terdapat beberapa tahanan ISA juga turut diberitahu oleh pegawai-pegawai penyiasat mereka bahawa sekiranya pembangkang memerintah, pasti ISA akan terus digunakan dan tugas mereka tetap kepada siapa yang memerintah pada masa itu.

Namun tanggapan-tanggapan seumpama ini adalah rekaan mereka yang sedang menggunakan ISA semata-mata demi melindungi ketidaktelusan amalan mereka dan hanya kerana mahu melindungi kuasa mereka.

Saya percaya bahawa pejuang-pejuang tulen keadilan dan kebenaran, sama ada mereka tidak punyai kuasa untuk memerintah dan mentadbir negara mahupun selepas mereka diamanahkan dengan kuasa untuk memerintah dan mentadbir urusan rakyat, mereka tetap menegaskan bahawa ISA adalah satu undang-undang yang zalim dan kejam.

ISA Mencabul Hak Asasi Manusia

Menteri Besar Kelantan, Dato’ Nik Abdul Aziz Nik Mat menegaskan bahawa apa sahaja pindaan dan perubahan yang dilakukan terhadap ISA, selagi ISA kekal sebagai ISA, ianya adalah menyalahi dan mencabuli hak asasi manusia.

Mursyidul Am PAS itu dalam ucapannya di Kota Bharu menjelaskan bahawa kerana ISAlah beliau menceburkan diri dalam politik. Ini kerana pada masa itu ramai para ulamak ditahan di bawah ISA. Dengan keinsafan untuk terus menentang kezaliman beliau bergiat aktif dalam PAS. Hingga kini terbukti PAS amat komited untuk menerajui segala usaha ke arah pemansuhan ISA.

Kepada pendukung dan pejuang-pejuang kebenaran dan keadilan apabila ditanya apa itu ISA? Mereka akan menjawab ISA adalah undang-undang zalim yang bertentangan dengan prinsip-prinsip agama dan mencabul hak-hak asasi manusia!

Tidak ada komentar:

Posting Komentar