NEGARAKU

Tanah tumpahnya lendir awek tudungku

Awek tudung bisa kupakai di dalam masjid

bersatu badan dan majulah kote ku


Si Rahmat bahagia sangat

Tuan kurniakan tempatku


Raja kita Raja Babi

selamat bertakhta dikandangnya


Si Rahmat bahagia sangat

Tuan kurniakan tempatku


Raja kita Raja Babi

Selamat bertakhta d kandangnya







SUMPAH MALAYSIANJING



KAMI, umat Malaysianjing beragama tak tentu pada hari ini berjanji tidak akan rasis, meludah ke langit, meludahi muka sendiri, mencuri, skodeng, merogol, meliwat, menyetubuhi anak kecil, menyetubuhi anak sendiri, menyetubuhi adik kandung sendiri, khalwat, bersetubuh dengan istri/suami orang, bersetubuh di dalam masjid dan surau-surau, bersetubuh di hutan-hutan, membuang bayi di tempat sampah, berhasad dengki, khianat dan iri hati, bertelagah dan berbalah sesama sendiri lagi, terutama terhadap Bangsa Indonesia Yang Agung dan Mulya.

KAMI berjanji akan bersatu padu dan patuh menegakkan agama tak tentu kami, walau kami sebenarnya bingung.

KAMI juga berjanji akan bangun dari tidur di bilik termenung untuk menyara diri dan keluarga kami.

KAMI sedia bersaing sesama umat Malaysianjing dan kaum-kaum lain dengan jujur dan terhormat kalau kondisinya memaksa.

KAMI, umat Malaysianjing bersumpah setia untuk :

1. Mempertahankan dan patuh pada kepentingan dan hak Ibunda kami, Inggris hingga akhir zaman.

2. Mempertahankan kedaulatan Raja-Raja Inggris di Semenanjing Malaysianjing

3. Memperjuangkan ikhtisad dan pelajaran bangsa Inggris dan

4. Mempertahankan maruah Negara Inggris supaya aman dan sejahtera


Wassalam,


Dimaklumatkan oleh : Yang Dipertuan Agong Seri Paduka Duli Yang Maha Murtad Beruk Pondan Mizan Pukimak





RUKUN NEGARA


1. Kepercayaan kepada Tuhan (Tuhan yang mana, Tuhan UMNO atau Tuhan YANG DIPERTUAN AGONG SERI PADUKA DULI YANG MAHA MURTAD?)

2. Kesetiaan kepada Raja dan Negara (Nah, ini lagi yang membingungkan, Raja itu dipilih 5 tahun sekali, artinya kesetiaan itu hanya 5 tahun sifatnya, habis masa jabatan Raja, habis pula setianya kah kah kah)

3. Keluhuran Perlembagaan (Di Malayasianjing tidak ada yang luhur lembaganya, sebab dihuni oleh Babiputra-Babiputra munafik)

4. Kedaulatan Undang-Undang (Undang-undang yg bagaimana, Undang-Undang Hadlari atau Undang-Undang TUHAN UMNO?)

5. Kesopanan dan Kesusilaan (Banyak2 liat Kosmo, MalaysiaKini, myMetro, UtusanMalaysianjing, dll)




Salam Pembuka

Blog ini khusus aku buat untuk ditujukan kepada para BABIPUTRA2 idiot yang ada di negeri Malasya. Negeri dimana berisi makhluk-makhluk idiot yang mengaku sebagai Asia Sesungguhnya..tak satupun dari mereka yang memahami bahwa Asia itu luaaaaaaaasss.. Ibarat katak dalam tempurung, yang mereka lihat cuma negeri mereka sendiri. Negeri yang juga berisi kaum gay, kaum munafik, pemalas, mat rempit, tukang ngintip jiran mandi, tukang rogol saudara sedarah, tukang ngintip orang2 beromen dg b'modalkan HP n handyCam, suka meludah ke muka sendiri, suka meludah ke langit, serta tukang ngintip budaya bangsa lain lalu mengklaim sebagai budaya mereka! Buat BABIPUTRA2 dungu n idiot Malasya, kalian boleh hack atau mau hilangin atau mau acak2 atau mau rusak ini blog..aq persilahkan, gpp kq..aq banyak blog juga, tapi blog-nya orang2 Malasya, jadi tinggal aq ambil alih jer hehehe..tapi inget jangan ninggalin jejak...!!! Saye ucapken terima kasih kepada BABIPUTRA2 terbaik Malasya, yang mana sadar tidak sadar telah berhasil menjadikan saye orang yang kreatif, d mana kreatifitas dari saye ini akan saye persembahken sepenuhnya khusus buat BABIPUTRA2 terbaik Malasya, sekali lagi saye ucapken terima kasih banyak-banyak. Untuk menghindari kesalahpahaman n alihfungsi persepsi (hehehe), tidak d sarankan untuk mengomentari apa yang menjadi postingan dalam blog ini, walaupun ada ruang buat ngoceh n ngasih komentar, kecuali kalo anda merasa tidak waras! ha ha ha ha. Blog ini cuma sebagai penyeimbang, pencerahan, pembanding n pembelajaran buat BABIPUTRA2 terbaik Malasya, bukan bermaksud apa2 kerana 95% sumbernya b'asal dari BABIPUTRA2 terbaik Malasya sendiri, terima kasih. Sebagai penutup, percayalah..aku tidak membenci Malasya, yang aku benci adalah BABIPUTRA2 Malasya yang sok tahu, sok pintar, sok dalam segalanya. Aku tidak akan pernah mencacimaki kalian, BABIPUTRA2 Malasya, tapi selama kalian sebagai BABIPUTRA2 Malasya masih memiliki kegemaran menghina n merendahkan bangsa Indonesia, maka aku juga akan menghina kalian dengan sehina-hinanya hingga kalian sadar bahwa tidak ada satupun manusia yang mau dihina...see you! Man_One

Rosmah Lucah Manjoor

Rosmah Lucah Manjoor
Bini Najib Rojak

Najib Binti Rojak

Najib Binti Rojak
The Truly Babiputera Asia

JALANG = JALUR GEMILANG

JALANG = JALUR GEMILANG
The Best Babiputeri Semenanjing Malaysianjing

Salam



Hmmm...Begitu Marahnya Korang..! Baru korang faham, macam mana perasaan bangsa yang korang hina, yang korang rendahkan, yang korang remehkan dan korang perkekehkan..huhuhu. Macam tulah apa yang Bangsa Indonesia rasakan, saat Lagu Kebangsaan Indonesia korang lecehkan, Kerendahan hati Pejabat-Pejabat Indonesia korang anggap remeh, kedaulatan Indonesia korang lampaui, macam tulah yang sekarang korang rasakan.

Bezanya, Bangsa Indonesia masih bersabar hingga detik ini...Semoga blog sederhana ini dapat menambah penyadaran buat kita semua, bahwa tak ada seorangpun atau satu bangsapun mahu dengan rela kena di hina.


Wasalam.


Man_One




Senin, 30 Agustus 2010

Pelajar Betina Malaysianjing

Aq tak faham dengan sistem belajar mengajar Malaysianjing, kenapa anak2 murid wanitanya begitu ceroboh bertingkah. Tanpa malu-malu mempertontonkan perilaku mereka yang di luar tabii didepan kamera, mahu jadi artist ker? Ke mana para Cikgu yang sudah dengan susah payah berusaha mencerdaskan mereka? Atau para Cikgu juga sedang sibuk berbisnis dengan usaha sampingan mereka, menjual Pil Seks? Huhuhu....




Trio Kobel......hi hi hi




Lomba ngobel, muhehehehe...mahu ngobel apa njing..??? kah kah kah




Beginilah kalo ga' ada modal buat nginep di hotel...kah kah kah




Tak ada akar, Ram Punjabi....Tak sanggup sewa hotel, hutann pun jadi
Kah kah kah kah kah kah........




Profesional nih..!!! muhehehehe.....




Ckckckckck.....Dunia sudah tua banget yak!

Komunitas yang (Konon) benar2 menganut ajaran Islam lho! huhuhuhuhu....
Read More.. Baca selengkapnya..

Kamis, 26 Agustus 2010

Kafir Kok Boleh Berceramah Dalam Surau

Hanya di Malaysianjing hal ini bisa berlaku...

Hidup DAP..Hidup Guan Eng!

SHAH ALAM 26 Ogos – Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS) akan mengambil tindakan tegas terhadap Jawatankuasa Surau Al-Huda, Kajang Sentral sekiranya didapati benar mengundang ahli politik daripada kalangan bukan Islam untuk mengadakan majlis serta menyampaikan ceramah dalam dewan solat surau berkenaan, 22 Ogos lalu.
Pengarahnya, Datuk Mohammed Khusrin Munawi berkata, amaran itu diberikan kerana tindakan membenarkan orang bukan Islam sama ada ahli politik dan sebagainya memasuki ruang solat adalah tidak dibenarkan sama sekali dan menyalahi dari segi hukum.



TEO NIE CHING menyampaikan ‘tazkirah’ di Surau Al-Huda, Kajang Sentral, Kajang, Ahad lalu sambil diperhatikan oleh salah seorang ahli jawatankuasa surau tersebut.


Ia kerana katanya, orang bukan Islam tidak dibenarkan memasuki dalam masjid dan surau apatah lagi di ruang solat utama kerana mereka dikategorikan seperti wanita yang didatangi haid.
“Orang bukan Islam adalah dilarang memasuki ruang solat kerana mereka ini dalam berkeadaan hadas besar apatah lagi berada di bahagian imam dan menyampaikan ucapan kepada umat Islam di dalamnya.
“Oleh itu, kita akan mendapatkan laporan dan penjelasan daripada nazir serta jawatankuasa surau berkenaan mengenai perkara ini. Jika dakwaan ini benar, kita akan memaklumkan kepada pihak Majlis Agama Islam Selangor (MAIS) dan tindakan tegas akan diambil,” katanya kepada Utusan Malaysia di sini hari ini.
Beliau berkata demikian ketika diminta mengulas laporan sebuah laman blog, http://anginperubahan.blogspot.com yang mendakwa Ahli Parlimen Serdang daripada DAP, Teo Nie Ching memasuki ruang solat Surau Al-Huda, Kajang Sentral dalam satu majlis penyampaian bantuan kepada ahli-ahli Pas, Ahad lalu.
Laman blog itu turut menyiarkan gambar Nie Ching dalam keadaan tidak bertudung dan hanya memakai kebaya pendek sambil berdiri di bahagian imam ruang solat surau berkenaan.
Dalam pada itu, Mohammed Khusrin menyatakan orang bukan Islam hanya boleh melawat kawasan masjid atau surau tetapi tidak boleh memasuki ruang solat rumah ibadat berkenaan.
“Jika benar akan keadaan ini berlaku, seharusnya nazir atau jawatankuasa surau terbabit sepatutnya sudah maklum akan larangan ini termasuklah larangan berpolitik di dalam masjid.
“JAIS, MAIS telah banyak kali menegaskan akan larangan menggunakan masjid dan surau untuk tujuan politik apatah lagi dengan menjemput orang kafir untuk mengadakan majlis dalam ruang solat.
“Jika mereka nak adakan majlis, mereka boleh mengadakan majlis sama ada pemberian bantuan atau sebagainya di luar masjid atau surau, bukannya di dalam rumah ibadat ini,” tegasnya
Sementara itu blog Nie Ching http://www.wretch.cc/blog/teonieching telah menyiarkan berita mengenai kunjungan beliau ke Surau al-Huda Kajang Sentral pada 22 Ogos lalu.

Hidup Yang DiperGuan Eng Agong...!!!
Read More.. Baca selengkapnya..

Siapakah Chin Peng?

Dialah Bapak Komunis Malaysianjing...

Chin Peng (lahir 21 Oktober 1924) ialah nama samaran Ong Boon Hwa, ketua Parti Komunis Malaya.

Beliau bukannya berasal dari China sebagaimana sangkaan ramai. Chin Peng dilahirkan di sebuah kedai kecil dua tingkat menjual basikal, di No. 36, Jalan Kampung Koh, Sitiawan yang terletaknya 50 kilometer dari barat daya bandar Ipoh, Perak. Beliau merupakan anak kedua daripada enam beradik yang hidup dalam kemiskinan. Ayahnya datang dari negara China dan kecewa akibat kemelesetan ekonomi 1930.




Tampang si Chin Peng


Buku memoirnya bertajuk “Chin Peng: Sejarah dari belah saya” (”Chin Peng: My Side of history”) diterbitkan di Singapura.

Kisah hidupnya

Semasa kecil Chin Peng minat sekali membaca bahan-bahan media cetak dan menyoroti perkembangan di negara China. Ketika itu berlaku pertikaian antara Chiang Kai Shek dan Mao Tse Tung. Tentera Jepun pula merampas Manchuria dan menguasai pedalaman China. Negara China merupakan tanah kelahiran bapa dan nenek moyangnya di kawasan Kwantung.

Semasa remajanya 15 tahun, Chin Peng mempunyai perasaan yang dekat dengan nasionalis berpendidikan barat Ching Kai Shek yang menguasai kawasan selatan China dan Taiwan. Tapi buku kecil ‘On Protacted War’ karangan Mao Tze Tung mengubah pendiriannya kepada aliran komunisme. Tekadnya jelas untuk menentang Jepun yang kemudian menyerang Tanah Melayu tahun 1941.

Tahun 1940 dia diterima menyertai Parti Komunis Malaya iaitu satu cabang Parti Komunis China di seberang laut. Dia turut menyertai Force 136, satu pasukan bersenjata yang ditubuhkan oleh perisik British bagi menentang Jepun di Tanah Melayu. Ketika itu umurnya 18 tahun.

Chin Peng memimpin MPAJA atau Malayan People Anti Japanese Army , sebuah pasukan gerila bagi menentang Jepun. Tentera British (Pasukan Special Air Services dan MI6) yang diterjunkan di hutan Perak, telah memberi pelbagai senjata, kewangan, latihan dan pelbagai peralatan lain bagi memperlengkapkan Force 136 dan MPAJA. Tentera MPAJA pernah menyerang tentera Jepun di Sungai Perak berhampiran dengan tebing Pasir Salak pada tahun 1942.

Selepas Perang Dunia II, beberapa pihak yang berfahaman radikal didalam MPAJA telah bertindak keluar hutan untuk membunuh menyiksa mereka yang bersubahat dengan tentera Jepun dan tali barut British dan turut membunuh pemimpin tempatan seperti para Penghulu dan para Imam kampung sebagai taktik memantapkan penguasaan mereka. Selain itu, puak radikal didalam MPAJA turut cuba merampas pentadbiran terutamanya dibahagian selatan Tanah Melayu.

Tindakan puak radikal didalam MPAJA ini telah menimbulkan kemarahan orang-orang Melayu yang bangkit untuk menentang pihak komunis di bawah beberapa pemimpin seperti Panglima Salleh Selempang Merah. Akibat daripada tindakbalas orang Melayu ini, Parti Komunis Malaya gagal merampas kuasa malah terpaksa meminta campur tangan Tunku agar mententeramkan orang-orang Melayu yang bangkit ketika itu.

Malah ada beberapa fakta yang menunjukkan bahawa beberapa pihak didalam kelompok Melayu elit yang telah menghasut dan membangkitkan isu perkauman Cina/Melayu dalam usaha mereka mengekalkan kekuasaan mereka. Kelompok Melayu elit ini rata-rata amat mengharapkan agar pihak British akan datang kembali dan seterusnya membolehkan mereka bertapak kukuh didalam urusan politik tempatan. Malah pihak-pihak ini juga menghasut agar beberapa individu dan pertubuhan dilabelkan sebagai puak kiri dan kemudiannya berjaya mengharamkan pertubuhan tersebut dan menangkap pemimpin-pemimpin dan ahli-ahlinya.

Kembalinya British dengan pentadbiran tenteranya (BMA) dalam tempoh yang singkat menyebabkan pihak Bintang Tiga tidak berjaya mengembangkan pengaruh mereka. Akibat kegagalan Bintang Tiga merampas Tanah Melayu dengan gerakan bersenjata, telah membawa kepada persetujuan pembubaran tentera MPAJA dan perletakan senjata api disamping pembayaran saguhati kepada gerila-gerila terbabit.

Atas jasanya terhadap perjuangan penentangan pendudukan Jepun, Chin Peng dijemput ke London untuk menerima medal ‘Order of the British Empire ‘ kerana sumbangannya yang besar memimpin MPAJA dan Force 136 menentang Jepun. Tapi tekadnya untuk menubuhkan kerajaan komunis di Tanah Melayu dan menyingkirkan British dan akhirnya memerdekakan Malaya semakin membuak-buak selepas itu. Suasana aman dan maju di kota London meningkatkan azamnya untuk berjuang di dalam hutan Tanah Melayu.

Memimpin Parti Komunis Malaya

Ketika umurnya 23 tahun, Chin Peng dilantik sebagai Setiausaha Agung , Parti Komunis Malaya menggantikan Lai Tek yang telah dibunuhnya di Thailand. Lai Tek adalah perisik tiga mata yang telah belot dan melarikan wang Parti Komunis Malaya .

Di bawah pimpinannya Parti Komunis Malaya semakin agresif dan militan dengan menyerang ladang-ladang, gudang getah, rumah asap dan rumah pengurus milik orang British di Tanah Melayu. Lantaran itu ahli PKM semakin menyanjung keberanian dan wawasan Chin Peng. Taktik ini membawa padah kepada Parti Komunis Malaya kerana tidak langsung diterima di kalangan orang Melayu.

Parti Komunis Malaya juga tidak mengamalkan athiesme. Walaupun prinsip utama komunisme yang ditulis oleh Karl Marx tidak mempercayai tuhan dan menyatakan bahawa agama itu adalah candu manusia, namun apa yang berlaku di tanah melayu pada waktu itu ialah mereka mengamal prinsip keagamaan seperti mana yang kita dapat lihat dalam salah seorang tokoh parti komunis malaya iaitu Rashid Maidin, Abdullah C.D dan Suraini Abdullah. Mereka tetap mendirikan solat lima waktu seperti mana yang dituntut oleh agama islam walaupun di dalam hutan semasa perjuangan. Mereka juga telah menunaikan ibadah haji. Sememangnya Rashid Maidin adalah seorang yang warak dan berilmu agama yang tinggi malah beliau juga mengajar cucunya dan beberapa budak-budak kampung membaca Al Quran dan Tajwid.

Ketika darurat, British dengan kerjasama golongan Melayu elit telah melancarkan perang saraf iaitu propaganda melalui media massa untuk mempengaruhi fikiran orang-orang Melayu supaya mereka yakin bahawa Parti Komunis Malaya itu kejam dan tidak sesuai diikuti. Pengalaman orang-orang Melayu selepas Perang Dunia II dan taktik komunis yang membunuh beratus-ratus rakyat yang tidak berdosa menyebabkan kebanyakannya orang Melayu menolak cara ganas komunis. Perjuangan bangsa Melayu untuk mendapatkan kemerdekaan tanpa pertumpahan darah tidak disenangi komunis yang inginkan kuasa politik jatuh ketangan mereka dengan cara menggunakan keganasan dan menanam rasa takut kepada rakyat amnya.

Perjuangan komunis tidak boleh dianggap sebagai perjuangan untuk kemerdekaan kerana mereka hanya berjuang untuk kepentingan PKM dan bukan untuk kemerdekaan Malaya. Ini terbukti, mereka tetap meneruskan taktik ganas mereka walaupun selepas Malaysia mencapai kemerdekaan. Kemerdekaan terbukti boleh dicapai bukan dengan perjuangan menumpah darah dengan sia-sia tetapi dengan rundingan damai yang lebih berfaedah dan bermanfaat untuk semua pihak.

Perjanjian Damai

Akibat kesukaran dan kekurangan sokongan dari masyarakat, pemimpin Parti Komunis Malaya, Chin Peng telah meminta perundingan diadakan pada tahun 1955. Rundingan Baling diadakan di Sekolah Rendah Kebangsaan Tunku Putera, Baling pada tahun 1955Tunku Abdul Rahman yang mendapati Chin Peng enggan menerima syarat pembubaran PKM dan enggan menyertai pilihan raya melalui parti lain sebagai syarat pengampunan, bertindak menolak tuntutan PKM agar dibenarkan bergerak sebagai sebuah parti politik yang sah.

Dengan keengganan Parti Komunis Malaya berdamai, Tunku Abdul Rahman telah mengisytiharkan kemerdekaan Tanah Melayu pada 31 Ogos 1957 di Stadium Merdeka tanpa Parti Komunis Malaya. Parti Komunis Malaya yang lemah diasak semakin jauh ke dalam hutan, sehinggakan kadang-kala tersingkir keluar dari pada Malaysia, khususnya di sempadan Malaysia Thailand.

Kemerosotan Komunis

Setelah komunis runtuh di Rusia dan di runtuhnya Tembok Berlin di Jerman Timur tahun 1989, PKM semakin goyah. Satu perjanjian damai antara Kerajaan Malaysia, Kerajaan Thailand dengan Parti Komunis Malaysia telah ditandatangani di Haadyai pada 1989. Perjanjian ini dikenali sebagai Perjanjian Haadyai.

Setelah 1989 tidak ada lagi perjuangan bersenjata . Ahli PKM diterima sebagai warganegara Malaysia dan boleh kembali ke Malaysia. Tetapi pemimpin utama seperti Chin Peng dan Rashid Maidin dibenarkan hanya menetap di sebuah perkampung khas di Yala, Thailand.

Kembali ke Malaysia

Chin Peng sedang membawa kesnya di mahkamah Pulau Pinang agar dia diterima pulang ke Malaysia. Penerimaan Chin Peng kembali ke Malaysia ditentang hebat oleh ramai sanak saudara mangsa kekejaman Komunis Malaya, polis dan tentera yang cedera dan terkorban. Ini disebabkan Chin Peng merupakan orang yang bertanggung jawab dengan kegagalan Perundingan Baling dengan berkeras menuntut agar Parti Komunis Malaya diterima sebagai sebuah parti politik, walaupun telah ditawarkan pengampunan sebelumnya

Read More.. Baca selengkapnya..

Rabu, 25 Agustus 2010

Google : Rakyat Malaysianjing Rakus Bahan Lucah di Internet!

No comment dah, sila baca je..! Kah kah kah


AMPANG: Statistik yang dikeluarkan Google Trends menunjukkan Malaysia menduduki tangga kelapan bagi negara paling banyak pencari maklumat mengenai seks sekali gus membuktikan masalah kebanjiran pornografi di Internet dan media semakin serius.

Justeru itu, gabungan badan bukan kerajaan (NGO) wanita Islam akan menghantar memorandum bantahan mengenai kebanjiran bahan lucah itu kepada tiga kementerian selewat-lewatnya awal bulan depan.

Ketua Wanita Pertubuhan Jamaah Islah Malaysia (Jim) Kuala Lumpur, Dr Niekmah Adam berkata, tiga kementerian itu termasuk Kementerian Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan (KPDNKK); Kementerian Dalam Negeri (KDN) dan Kementerian Penerangan, Komunikasi dan Kebudayaan (KPKK).

“Lebih mengejutkan, apabila kajian dilakukan penyelidik Institut Pengajian Sains Sosial (Ipsas), Universiti Putra Malaysia (UPM), April lalu mendapati 22 peratus remaja Melayu gemar melayari laman web lucah sama ada di rumah mahupun di kafe siber.

“Akses mudah kepada Internet mengakibatkan pelbagai masalah terutamanya kanak-kanak bawah umur antaranya mengeksploitasi maklumat peribadi dan salah guna jaringan sosial akibat kurang kawalan terhadap bahan yang diletakkan di Internet itu sendiri,” katanya dalam sidang media Bantahan Kebanjiran Bahan Pornografi di Internet dan Media Massa, di sini, semalam.

Menurutnya, pendedahan kepada unsur pornografi turut menjadi satu punca utama kes jenayah dan gejala seksual dikalangan remaja semakin meningkat.

Katanya, memorandum berkenaan akan mendesak kerajaan mengambil langkah serius untuk mengawal kebanjiran bahan lucah di kedua-dua saluran maklumat terbabit.

Antara lain kandungan memorandum berkenaan mendesak KPDNKK mengambil tindakan tegas terhadap pihak yang mengedarkan bahan terbabit selain mengawal lambakan cakera video digital (DVD) lucah di pasaran.

Beliau berkata, KDN juga perlu mengawal penerbitan buku, majalah dan akhbar yang memaparkan cerita, berita dan grafik yang mengandungi unsur lucah melampau.

Read More.. Baca selengkapnya..

UiTM Sarang Maksiat...???

Konon yang ada di situ merupakan calon-calon intelektual harapan Malayanjing, tapi kenapa mereka bersikap begitu ya, apa yang salah? yang salah adalah, adanya tempat dan kesempatan. Babiputera Malayanjing jangan pernah diberi tempat atau kesempatan! Dalam mesjid aja mereka sanggup berbuat lucah! muehehehehe


BANDAR JENGKA, 18 Ogos - Orang ramai di sekitar bandar ini mahu pihak berkuasa memantau pergerakan pelajar-pelajar Universiti Teknologi Mara (UiTM) cawangan Pahang, kampus Jengka dekat sini. Ini berikutan gejala sosial yang melibatkan pelajat IPT itu semakin membimbangkan sekarang ini.

Sebagai sebuah universiti yang dipelopori oleh kaum bumiputra terutamanya Melayu, sudah tiba masanya masalah gejala sosial dan maksiat di institusi terbabit diberi perhatian yang sewajarnya. Kita tidak mahu, bangsa lain memandang hina terhadap agama Islam gara-gara perangai majoriti pelajarnya yang menyimpang jauh dari nilai-nilai agama itu sendiri. Difahamkan, pihak pentadbiran universiti lebih mementingkan akedemik daripada sahsiah dan pembentukan akhlak para pelajar.

Malahan, nilai-nilai agama kini terus dipandang sepi oleh pihak yang berkenaan. Kampus yang menempatkan lebih 3,000 pelajar dari seluruh negara itu, yang membawa berbagai budaya yang jelas tidak boleh diterima oleh masyarakat setempat.

Aksi-aksi lucah dan pakaian yang menjolok mata pelajar sering mewarnai kawasan terbabit sekarang ini. Ia jauh sekali berbeza ketika kampus itu tidak dibuka disitu dulu. Menurut seorang penduduk, keadaan gejala sosial dikalangan para pelajar sememangnya sudah semakin parah dan tidak wajar sama sekali. "Mereka bukan sahaja membawa gejala negatif kepada generasi muda setempat, malahan juga tidak segan silu berpelakuan tidak senonoh dikhalayak ramai" katanya.

Gejala Maksiat "Berlesen" Kini Semakin Menular

Umum mengetahui bahawa Bandar Jengka adalah merupakan satu-satunya bandar yang dimonopoli oleh kaum bumiputra di negara ini. Hampir 100% peniaga dan penduduk di sini adalah berbangsa Melayu dan beragama Islam.

Makanya, budaya songsang yang dibawa oleh pelajar-pelajar terbabit amat mengecewakan para penduduk. Keadaan bertambah parah, bilamana kini ramai pelajar terbabit yang tinggal di luar kampus. Mereka bebas bercampur lelaki dan perempuan tanpa batasan. Malah, mereka juga tidak menghiraukan teguran yang dibuat oleh masyarakt disini.

Terdapat juga maklumat berlaku berbagai aksi curang pelajar berkenaan yang merosakkan kesucian bandar ini. Menurut seorang penduduk yang hanya mahu dikenali sebagai Malek, beliau melihat pelajar perempuan sering bermalam di rumah sewa pelajar lelaki. Beliau dan beberapa orang penduduk menunggu masa untuk menjalankan operasi cegah maksiat pelajar terbabit.

"Kejadian berlaku apabila pelajar terbabit dihalang masuk ke kampus selepas jam 11.00 malam. Akibat takut dikenakan tindakan displin maka mereka yang bercouple akhirnya mencari jalan singkat bermalam di rumah pasangan masing-masing atau di hotel yang berdekatan. Mereka memilih untuk kembali ke kampus pada awal bagi kerana tidak akan diambil tindakan displin oleh pihak UiTM" katanya.

Lantaran peraturan tersebut menyebabkan ramai pasangan akhirnya sanggup melakukan aktiviti maksiat dan perzinaan di rumah sewa pasangan masing-masing.

Perkara ini sebenarnya disedari oleh pihak universiti, tetapi mereka tidak mahu mengambil tindakan tegas demi menjaga nama baik UiTM Jengka. Akibatnya, kegiatan ini menjadi amalan harian pelajar UiTM Jengka mutakhir ini. Mereka tidak takut lagi untuk melakukan kegiatan maksiat, seolah-olah pihak universiti sendiri yang memberi lampu hijau.

Penyeludupan Arak Ke Kampus Kini Berleluasa

Selain daripada masalah itu tadi, kini difahamkan penyeludupan "arak" begitu mudah masuk ke dalam kampus.

Difahamkan ramai pelajar terutamanya mereka yang terdiri daripada anak-anak orang berada dengan mudah membawa masuk bekalan terbabit untuk dijual kepada rakan-rakan yang lain di kampus. Perkara ini disedari oleh beberapa pihak yang berkenaan, namun seperti biasa mereka tidak mahu mengambil tindakan demi imej dan maruah IPTA itu.

Akibatnya kegiatan minum arak kini sudah menjadi tradisi dan amalan sebilangan pelajar universiti terbabit. Perkara ini amatlah dikesali kerana ia jelas sekali bertentangan dengan ajaran Islam sebenarnya.

Tambahan pula di saat bulan Ramadhan yang mulia ini. Soalnya, siapakah yang berani untuk tampil mendedahkan perkara ini?. Akhirnya kegiatan itu ditutup rapat-rapat dan hanya orang-orang tertentu sahaja yang mengetahuinya.

Kegiatan Seks Luar Tabiee Pelajar Makin Menjadi


Kini kampus terbabit juga digemparkan dengan kegiatan "gay" yang berleluasa. Kegiatan seks antara sesama pelajar lelaki kini seolah-olah sudah menjadi amalan di situ.

Terdapat maklumat seorang pelajar lelaki kursus Perladangan dan Sains Gunaan kini menjalankan kegiatan berkenaan dengan beberapa orang pelajar dan gurunya dulu. Beliau kini hidup mewah di kampus hasil duit haram akibat menjalinkan hubungan seks terlarang itu. Khabarnya pelajar berkenaan gemar dengan mereka yang berduit dan merelakan tubuhnya "digomol" oleh pihak terbabit.

Kini beliau menjadi santapan ramai pelajar-pelajar di univesiti berkenaan. Kegiatan ini sudah berlarutan sejak beberapa bulan yang lalu. Ia disedari oleh beberapa pihak, namun takut untuk membongkarkannya demi menjaga nama baik UiTM Jengka.

Pihak pentadbiran universti terbabit wajar bertindak segera bagi membersihkan nama baik mereka.

Tindakan displin yang tegas termasuk "memecat" pelajar berkenaan harus dilakukan, kerana perkara ini sudah menjadi buah mulut masyarakat di sini. Keluarga pelajar terbabit kini dikatakan sudah tahu kegiatan anaknya, namun terpaksa "redha" akibat tidak mampu untuk berbuat apa-apa.

Pelajar yang masih berada ditahun satu itu pernah bermain seks dengan beberapa "orang guru lamanya" dulu yang kini dipercayai mengajar di Sek.Agama Pekan dan Sek Balok Baru di Kuantan.

UiTM Jengka Perlu Ambil Tindakan Segera Kes Ini


Pihak kolej dan ramai pelajar lain amat sukar untuk mengesan beliau jika tiada pendedahan ini. Tambahan pula difahamkan beliau yang merupakan bekas pelajar sebuah sekolah agama di negeri ini dikatakan perwatakan alim, bijak bermain kata-kata dan pandai memikat wanita dan lelaki untuk jalinkan hubungan intim untuk mendapatkan "wang" daripada mereka.

Beliau kini masih menjalinkan hubungan "luar tabiee" dengan beberapa orang rakan dan guru-gurunya termasuk juga dengan seorang penjual burger berusia 22 tahun yang berasal dari bandar ini.


Daripada sumber yang boleh dipercayai, pelajat tersebut mempunyai seorang "ayah angkat" yang bertanggungjawab tentang pembelajaran dan perbelanjaannya di universiti terbabit. Kami sedang mencari siapakah "ayah angkat" terbabit, bagi mendapatkan info lanjut. Pelajar itu pernah ditangkap baru-baru ini semasa hendak "melakukan kegiatan seks luar tabiee" bersama "seseorang" yang mempunyai kedudukan yang tinggi dalam kerajaan. Inilah yang perlu disiasat


Read More.. Baca selengkapnya..

Sabtu, 21 Agustus 2010

Asal Usul Nama Suku Skodeng n Istilah Skodeng



Asal Usul Nama Suku Skodeng n Istilah Skodeng

Pada zaman dahulu kala di negeri BABIPUTERA, hiduplah seekor petani miskin lagi hinadina, petani tersebut bernama Mat Skodeng. Mat Skodeng hidup bersama dua ekor anaknya dan satu ekor istri. Anak tertua bernama Mat Najib Rosak, sedangkan anak kedua bernama Minah Rosmah Mansory. Alkisah, pada suatu hari, Mat Skodeng pergi berburu tikus (petani kq berburu, mungkin cz lagi musim kemaruk ya..hahaha) d hutan (nah ini aneh lagi, berburu tikus kq di hutan?). Setelah sampai dihutan, petani tersebut tidak langsung berburu, tetapi istirahat sejenak untuk melepaskan lelah. Saat dia sedang asik2nya melepas lelah, tiba2 dia mendengar ada suara kasak kusuk di semak2 tak jauh dari tempat dia melepas lelah. Pada awalnya dia berusaha untuk menghiraukan suara tsb, namun karena suara tersebut semakin santer terdengar, maka timbulah rasa penasaran dia. akhirnya dengan mengendap-endap dia berusaha mencari sumber suara tersebut. Setelah beberapa lama, akhirnya si petani seekor ini menemukan sumber suara (kq lama, padahal kan dekat asal suaranya?), namun dia tidak berani mendekat..karena rasa penasaran yg sangat besar, akhirnya dia berusaha untuk mendekati asal suara tersebut, ia mencari posisi yang tepat untuk melihat apa yang tengah berlaku dari tempat sumber suara. setelah dia yakin posisinya aman, maka dia mulai mengintai! Namun betapa terkejut beruknya dia, ternyata suara yang didengarnya dari tadi itu adalah suara dua ekor tikus yang sedang melakukan aksi lucah! si petani yang awalnya terkejut beruk, lama kelamaan menikmati pertunjukan haibat tersebut, pikirnya apa salahnya menikmati pertunjukan dahsyat sebelum memburu tikus2. Akibat pertunjukan yang begitu lama, akhirnya si petani merasakan sesuatu yang aneh dalam dirinya, ya dia merasa terangsang setelah melihat tikus2 itu melakukan aksi lucah dg berbagai gaya! karena dia tak bisa menahan birahinya, setelah merasa yakin bahwa tak ada yang liat, maka dia mulai melakukan aksi lucah juga, tapi secara swalayan. setelah lama akhirnya si petani terpancut awal, dan..dan..saat dia sedang asik2nya terpancut itu, tau2 dari belakang ada yang menggampar kepalanya, sambil berkata :

"Wadepak..!!!,Hai Skodeng, apa yang sedang kau lakukan?" terkejut beruklah dia akan hal itu, tanpa sadar celana yg dia pake masih ada dibawah! Pucat pasi petani itu, begitu mengetahui bahwa yang menegur n menggampar kepalanya tadi adalah salah seekor yang berasal dari suku BABIPUTERA! memohon-mohon petani itu agar apa yg ia lakukan tidak diceritakan oleh si penegur tadi, namun apa daya, karena apa yg dilakukan oleh petani itu adalah hak sepenuhnya Raja karena hanya Raja yg boleh melakukan itu, maka si penegur mengatakan akan memberitahukan berita ini ke khalayak ramai. Karena yang menegurnya tadi merupakan salah seekor dari suku yang dihormati, maka si petani hanya bisa pasrah. Alkisah, akhirnya tersebar luaslah di seluruh pelosok negeri BABIPUTERA akan hal ihwal apa yang telah dilakukan oleh si petani. Begitu marahnya sang Raja, karena hak dia telah dirampas oleh seekor petani miskin lagi hinadina, namun sang Raja merupakan Raja yang bijaksana n arif, maka dari itu walaupun apa yang dilakukan oleh si petani merupakan suatu tindakan pengkhianatan dimana biasanya sang pelaku langsung dihukum mati tanpa pengadilan, namun sang Raja hanya memberi hukuman mengusir petani tersebut beserta anak n istrinya keluar dari kampungnya. Alkisah, setelah di usir oleh Raja, petani tersebut beserta keluarganya memilih hidup dihutan, membangun rumah dalam hutan. Namun lama kelamaan, si petani mikir juga, kalau mereka kelamaan tinggal di hutan, bagaimana kelak keturunan mereka, keluarga mereka akan musnah! maka setelah memikirkan sekian lama, akhirnya si petani memutuskan untuk mengawinkan kedua ekor anaknya, si Najib Rosak n Rosmah Mansory, perkawinan sedarah (hingga kini budaya incest merupakan salah satu budaya kebanggaan BABIPUTERA MALAYANJING yang masih dilestarikan)! Singkat kata, beberapa tahun setelah menikahkan anaknya, si petani itu meninggal dunia, dengan meninggalkan 2 ekor anak n 12 ekor cucu. ke 12 ekor cucu ini, berkembang biak dengan cara mengawini saudara2 sedarah juga, maka lama kelamaan jumlah mereka menjadi makin banyak dan akhirnya terbentuklah suatu perkampungan kecil dalam hutan tersebut. karena jumlah mereka makin banyak, maka terbentuklah suatu komunitas suku, yang akhirnya diberinama Suku Skodeng.

Sementara itu beberapa tahun kemudian, dikota2 kerajaan, lahirlah semacam idiom, bila seseorang melakukan aksi pengintaian, baik itu pengintaian terhadap musuh maupun mengintai makhluk yg sedang pacaran n atau sedang mandi, maka dia akan disebut Mat Skodeng. Lama juga istilah Mat Skodeng itu digunakan, namun lama kelamaan, istilah tsb berganti dg hanya Skodeng saja, untuk menghormati nama baik si petani. Hingga kini Suku Skodeng telah memiliki populasi yang cukup besar, karena mereka tidak lagi melakukan perkawinan sedarah, melainkan berasimilasi dg suku-suku lainnya. Menariknya, apa yang telah dilakukan leluhur mereka, si Petani tadi, hingga kini masih dilestarikan namun dengan cara yg lebih canggih, karena Suku Skodeng merupakan Suku yang cukup diperhitungkan, karena kecerdasan mereka dalam hal Skodeng n menguasai sedikit dunia digital.

Demikianlah kisah Asal Mula Nama Suku Sekodeng n istilah Sekodeng


Keh keh keh keh keh keh keh..........
Read More.. Baca selengkapnya..

SUKU-SUKU DI MALAYSIANJING

Selama ini aq ga' tau kalo Malaysianjing memiliki suku bangsa-suku bangsa..ternyata Malaysianjing memiliki suku-suku itu. Seperti halnya Indonesia, Suku-suku di Malaysianjing ini memiliki ciri khas dan karakter tersendiri.



Suku Mat Rempit/Minah Rempit

Suku ini merupakan suku yang paling dominan di Malaysianjing. Keunikan suku ini adalah menggemari berkeliaran di jalan2 raya. Kepala Suku biasanya akan mendapat adik perempuan anggota suku bila si anggota kalah dalam perjudian. Setiap anggota suku harus taat kepada Kepala Suku yg biasa disebut The Master. Apapun yg dikatakan The Master adalah sabda yg harus dipatuhi, atau adik perempuan anggota suku sebagai taruhannya. Untuk berkembang biak, setiap anggota suku ini akan melakukan semacam ritual erotis di luar rumah, paling favorit di balik semak n dalam hutan..dan itu berlangsung tidak tergantung pada musim kawin atau tidak. Suku Mat Rempit memiliki satu sub suku yang bernama Geng Gagak Hitam, dimana sub suku ini secara dialektika memiliki kesamaan.

Suku Rogol

Suku ini menduduki tingkat kedua dalam hal jumlah populasi. Masyarakat suku ini telah berasimilasi dg masyarakat d luar suku2 lain yg ada d Malaysianjing. Setiap 4 kilometer terdapat 5000 kepala keluarga. Secara historis, Rogol sebenarnya lebih tua keberadaannya d banding dg suku Mat Rempit tadi.. tidak terdapat penjelasan terperinci atau detail mengenai asal usul suku ini. Namun diyakini, suku ini telah ada sejak ribuan tahun yang lalu.

Suku Liwat

Suku ini adalah suku yg mendiami sebagian besar wilayah perkotaan, di daerah2 pedesaan terdapat juga orang yg berasal dari suku ini, mengingat program asimilasi pemerintah. Asal muasal suku ini terbilang masih menjadi misteri, karena seperti suku Rogol, tidak ada catatan resmi mengenai asal mula keberadaan suku ini. Sebagian ahli arkeologi, meyakini bahwa mereka adalah keturunan langsung dari bangsa yang berasal dari kota Pompey, Itali. Namun sebagian besar ahli purbakala berpendapat bahwa mereka bukanlah keturunan dari bangsa dari kota Pompey tetapi merupakan keturunan langsung dari kaum Nabi Luth yg berasal dari kota Soddom. Namun hal itu dibantah dg keras oleh kalangan ulama, mengingat kaum itu telah binasa.

Suku Sekodeng

Suku ini merupakan suku yang paling maju peradabannya d banding suku2 lain, dimana mereka telah mengenal teknoligi digital sebelum suku2 lain menguasainya. Namun suku ini sangat d benci oleh semua suku yg ada di Malaysianjing, karena dianggap menggunakan kecerdasannya hanya untukmencurangi suku2 lain. Suku ini dapat dikatakan suku yg termuda, dan merupakan pecahan dari suku Rogol n Mat Rempit yg bergabung dan membentuk suku sendiri.

Suku Babilondon (Babindon)

Suku ini telah ada sejak masa penjajahan Inggris. karena kepintarannya, banyak orang2yg berasal dari suku ini menduduki kursi pemerintahan dan perekonomian.


Suku Babiputera

Merupakan induk dari semua suku yang ada di Malaysianjing. Asal muasal suku top ini dapat dilihat dari catatan2 prasejarah.
Sebagian ahli purbakala menyatakan bahwa suku BABIPUTERA telah mendiami daratan Malaysianjing sejak 200000 tahun yg lalu, hal ini dibuktikan dg ditemukannya artefak2 kuno peninggalan jaman prasejarah yg diketemukan di situs arkeologi kota Tampan dan Lenggong. Rangka Manusia Malaysianjing yang disebut Perak Man yg berusia 11.000 tahun dan Perak Woman yg berusia 8000 tahun. Di Gua Niah Serawak, terdapat bukti-bukti wujudnya penempatan suku Malaysianjing tertua di Malaysianjing yang berusia 40,000 tahun dahulu. Salah satu bukti yang terkenal ialah lukisan dinding sepanjang 200 kaki di Gua Kain Hitam dekat Gua Niah, Sarawak yang berlukis tebal dan menggambarkan sebuah bot panjang dan susunan manusia yang menari. Selain itu, di Gua Tambun, Perak juga ditemukan lukisan-lukisan purba. Namun saat ini Perak Man telah digantikan oleh Malayanjingus Rogolicus sebagai BABIPUTERA tertua.

Read More.. Baca selengkapnya..

MELAYU PALING RAMAI TENGOK FILM PORNO

Hmmm...pantesan begitu banyak kes buang bayi, induk-induk selingkuh dengan jantan lain...tahniah...muehehehe


KUALA LUMPUR - Satu kajian terbaru membuktikan remaja Melayu paling ramai melayari laman web lucah sekali gus mendorong mereka terjebak dengan gejala seks bebas berbanding kaum Cina dan India.

Kajian oleh sekumpulan penyelidik Institut Pengajian Sains Sosial (IPSAS) Universiti Putra Malaysia itu mendapati 22 peratus remaja Melayu gemar melayari laman web lucah sama ada di rumah mahupun di kafe siber.

Dapatan kajian turut menunjukkan bahawa 15 peratus remaja Melayu suka melepak, menghisap rokok (13.7 peratus) manakala ponteng sekolah dan memaki hamun orang masing-masing 11.5 peratus.

Pengarah IPSAS, Profesor Dr. Md. Salleh Hassan (gambar) yang mengetuai kajian itu berkata, bahan pornografi yang terlalu mudah dibeli dan diakses menerusi Internet menjadi punca utama remaja Melayu terjebak dengan gejala tersebut.

Beliau berkata, lebih mendukacitakan, ibu bapa yang ditemu bual tidak mengaku kesilapan anak masing-masing sedangkan si anak mengakui kesalahan salah laku yang dilakukan mereka ketika disoal selidik.

"Dulu, ponteng sekolah yang mendominasi salah laku pelajar tapi kini, mereka yang ditemu bual oleh kumpulan penyelidik kami mengaku lebih suka tengok pornografi dengan ke kafe siber,'' kata Md. Salleh ketika ditemui Kosmo! di sini baru-baru ini.

Read More.. Baca selengkapnya..

Apa nak Jadi Dengan Negara Kita Ini?

Jeritan hati seekor Babiputera Semenanjing Malayanjing yang kecewa mengetahui adanya rancangan pembinaan suatu kandang besar...Malaysianjing negara kaya? kah kah kah



Apa nak jadi dengan negara kita ni?

• Subsidi nak ditarik,
• GST diwujud,
• Elaun pekerja awam dipotong,
• Ekonomi belum nak pulih betul,
• Income negara tak berapa nak cukup Dll



Tapi nafsu besar nak bangunan baru!!! Resah betul dengan style Najib ni!
`````````````````````````````````````````````````` ```````````````````````
Khamis Jun 10, 2010

Parlimen Baru RM800 Juta Di Putrajaya?

Oleh SHAUN HO

KUALA LUMPUR: Kabinet telah mempertimbangkan untuk membina bangunan Parlimen yang baru bernilai RM800 juta di Putrajaya, manakala bangunan sedia ada di Kuala Lumpur akan dijadikan sebagai bangunan warisan.

Perkara itu diputuskan oleh Kabinet, kata Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Seri Nazri Aziz dalam jawapan bertulisnya kepada soalan Ahli Parlimen Kota Melaka, Sim Tong Him mengenai kos dan tempoh memulihara dan menaik taraf bangunan Parlimen sedia ada.

Nazri berkata, bangunan Parlimen yang baru itu akan memberi lebih keselesaan di samping memenuhi pertambahan Ahli Parlimen pada masa ini.

Jawapan bertulis itu sebenarnya mengatakan Kabinet telah memutuskan untuk mempunyai bangunan baru di Putrajaya, namun Nazri ketika ditanya di lobi Parlimen mengatakan Kabinet masih lagi mempertimbangkan untuk memindahkan bangunan itu.

Beliau berkata, keputusan akhir akan dibuat hanya selepas Jabatan Kerja Raya (JKR) mengkaji perkara berkenaan.

Parlimen sedia ada dibina pada September 1962 berhampiran Taman Tasik Perdana, Kuala Lumpur.

Bangunan tersebut yang bernilai RM18 juta ketika itu merupakan idea Perdana Menteri pertama, Tunku Abdul Rahman.

Kompleks Parlimen itu terdiri daripada dua bahagian iaitu bangunan utama yang mempunyai bangunan tiga tingkat dan bangunan menara 18 tingkat.

Antara kedua-dua bangunan itu mempunyai dewan perhimpunan negara iaitu Dewan Rakyat (Parlimen) dan Dewan Negara (Senat).

Read More.. Baca selengkapnya..

Bulan Puasa Seekor Istri Babiputera Khalwat dg Jantan Lain

Sudah menjadi salah satu budaya penting Malayanjing, selain budaya BUANG BAYI DI TEMPAT SAMPAH. Seekor istri selingkuh dg jantan lain. Begitu ramai istri-istri yang dicekup sedang berselingkuh di negeri yang (konon) merupakan negeri pengasas Islam. Apa yang salah? kote suami yang begitu kecil sehingga istri tak puas, nafsu besar tenaga kurang, mani encer? atau pelayanan si suami yang tak memuaskan? huhuhuhu.....



Suami cekup isteri khalwat

MELAKA: Ketika umat Islam lain menunaikan ibadat puasa, seekor betina bagaikan tidak mempedulikan kesucian Ramadan apabila dicekup suaminya sendiri kerana disyaki berkhalwat dengan jantan lebih muda, semalam.

Wanita berusia 33 tahun itu dicekup suaminya di rumah mereka di pinggir bandar ini ketika bersama kekasih gelapnya yang juga seekor duda berusia 21 tahun.

Rahsia pasangan itu terbongkar apabila jantan berusia lewat 30-an itu pulang ke rumahnya kira-kira jam 7 pagi dan sebaik masuk, dia terdengar isterinya sedang berbual dengan seekor jantan.

Curiga dengan kehadiran haiwan lain yang berkurung bersama isterinya, jantan terbabit menghubungi Bahagian Penguatkuasaan Jabatan Agama Islam Melaka (Jaim) bagi membuat pemeriksaan kira-kira jam 8 pagi.

seekor Ketua Pegawai Penguat Kuasa Agamanya, Rahimin Bani berkata, beberapa ekor pegawai dan beberapa ekor anggota penguat kuasanya ke lokasi berkenaan dan apabila tiba, jantan terbabit sudah menunggu di luar rumah.

Katanya, pihaknya terus masuk ke dalam rumah berkenaan dan pintu bilik itu dibuka jantan terbabit.

“Pemeriksaan menemui seekor betina dan jantan sedang tidur bersama di atas satu katil dan betin terbabit turut terkejut apabila melihat suaminya turut ada bersama.

“Ketika ditahan, betina berkenaan hanya memakai baju-T singkat serta berseluar pendek, manakala jantan terbabit hanya berseluar.

“Selepas disoal siasat dan mereka mengakui tidak mempunyai sebarang hubungan mahram, pasangan terbabit ditahan untuk siasatan lanjut,” katanya.

Rahimin berkata, siasatan dilakukan mendapati pasangan itu keluar bersiar-siar sehingga awal pagi dan betina berkenaan mengajak jantan terbabit pulang ke rumahnya kerana sudah lewat untuk menghantarnya pulang.

Katanya, jantan itu tiba di rumah betinaa berkenaan kira-kira jam 3.30 pagi sebelum mereka tidur.

“Bagaimanapun, pasangan berkenaan menyatakan mereka tidak tidur sebilik, sebaliknya ketika ditahan pasangan berkenaan dicekup tidur sekatil.

“Pasangan itu baru saja berkenalan tiga bulan lalu dan betina itu pula mendakwa pada masa ini dia dan suaminya ada krisis rumah tangga.

“Jantan terbabit bekerja sebagai peniaga, manakala induk kepada tiga ekor anak itu bekerja di sebuah pasar raya di bandar ini,” katanya.

Rahimin berkata, pasangan terbabit ditahan mengikut Seksyen 53 Enakmen Kesalahan Syariah Negeri Melaka 1991 kerana bersekediaman dengan bukan mahram, sabit kesalahan boleh didenda sebanyak RM3,000 atau penjara selama 24 bulan atau kedua-duanya sekali.

- H.Metro

Read More.. Baca selengkapnya..

Lim Guan Eng Gantikan Yang Dipertuan Agong

Hmmm..China + India, mungkin suatu hari kelak kedua ekor makhluk inilah yang bakal layak menggantikan kedudukan2 penting Babiputera di Semenanjing Malayanjing. Tampaknya mereka lebih cocok menjadi gembala Babiputera. Guan Eng sebagai Yang Dipertuan Agong Seri Paduka Duli Yang Maha Mulya, menggantikan Yang Dipertuan Agong Seri Paduka Duli Yang Maha Murtad...dan Karpal Singh menggantikan seekor Babiputera Semenanjing Malayanjing, Tun Najib Binti Rojak..Tahniah..kah kah kah


GUAN ENG = YANG DIPERTUAN AGONG

TASEK GELUGOR 19 Ogos – Badan Perhubungan UMNO Pulau Pinang membantah penggunaan nama Ketua Menteri, Lim Guan Eng dalam bacaan doa khutbah solat Jumaat bagi menggantikan nama Yang di-Pertuan Agong, Tuanku Mizan Zainal Abidin di beberapa masjid, baru-baru ini.

Pengerusinya, Datuk Seri Dr. Ahmad Zahid Hamidi berkata, penggunaan nama Setiausaha Agung DAP itu dalam khutbah Jumaat dikesan sejak minggu lalu di beberapa masjid sekitar sini, Permatang Pauh dan Jelutong.

Perkembangan itu, tegasnya, amat mengejutkan kerana seolah-olah ada usaha pihak tertentu untuk mencemarkan nama Yang di-Pertuan Agong sebagai ketua agama Islam di negeri ini.

“Lazimnya dalam doa kedua khutbah solat Jumaat, ada dibacakan doa untuk ketua negeri atau ketua agama Islam dan umum mengetahui di Pulau Pinang kita merujuk kepada Yang di-Pertuan Agong sebagai ketua agama Islam.

“Penggunaan nama ketua menteri jelas mengingkari kuasa Yang di-Pertuan Agong seolah-olah ketua menteri pula menjadi ketua agama Islam,” katanya kepada pemberita selepas mempengerusikan mesyuarat UMNO negeri di sini hari ini.

Ahmad Zahid yang juga Naib Presiden UMNO berkata, pihaknya mempunyai bukti berhubung perkara itu dan sedang meneliti sama ada wujud arahan tertentu daripada Jabatan Agama Islam Pulau Pinang atau Majlis Agama Islam Pulau Pinang (MAIPP).

“Tindakan menggunakan nama ketua menteri dan digantikan dengan nama Yang di-Pertuan Agong juga sebenarnya di luar daripada amalan negeri-negeri lain di seluruh Malaysia selain bercanggah dengan keputusan Majlis Raja-Raja,” tegasnya.

Sementara itu, beliau turut mendedahkan terdapat pihak pengurusan beberapa masjid yang tidak lagi dibenarkan mengutip bayaran sewa bazar Ramadan yang beroperasi di pekarangan rumah ibadat itu sebaliknya kutipan tersebut disalurkan kepada pusat khidmat Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN).

Ahmad Zahid berkata, tindakan menghalang pengurusan masjid memungut wang kutipan bazar Ramadan terbabit jelas mencampuri pengurusan hal ehwal agama Islam selain dilihat menyalahgunakan dana masjid untuk kepentingan politik.

“Kalau dulu kutipan wang bazar Ramadan disalurkan kepada masjid tetapi kenapa pula sekarang tidak boleh tetapi disalurkan pula kepada pusat khidmat ADUN? Ini dana masjid yang digunakan untuk aktiviti-aktiviti masjid bukan untuk tujuan politik,” tegasnya.

Dalam perkembangan berkaitan, Ahmad Zahid turut mempersoalkan tindakan Guan Eng menghadiri majlis-majlis pengagihan wang zakat kepada golongan memerlukan yang sepatutnya dilakukan oleh pemimpin Islam.

“Kalau pun kerajaan negeri mahu menggambarkan beliau (Guan Eng) sebagai pemimpin yang fleksibel tetapi kita percaya ada agenda tersembunyi untuk menggunakan Islam bagi meraih kepentingan politik,” katanya.

Sumber: http://www.utusan.com.my


Read More.. Baca selengkapnya..

Selasa, 17 Agustus 2010

Jika Kau..........

Segenggam nasihat buat Babiputera/Babiputeri Semenanjing Malayanjing..


Jika kau ingin bertanya
apakah maksud Kontrak Sosial
tanyakan pada Lim Kit Siang
mungkin dia lebih mengerti dari
seekor beruk yang mendapat bunga

Jika kau ingin tahu apakah maksud
'Penghapusan Etnik'
tanyakan pada P. Uthayakumar
Kamus Oxford pun tidak termampu lagi
menceritakan definisinya
sebaik dirinya

Jika kau tanya soalan sensitiviti
Tanyakan makna Sensitiviti Kaum
dan Keistimewaan Bumiputra
pada Teresa Kok
kau mungkin terkesima jawapannya
lebih bijak dari seekor anjing
dari dua biji telur dan sedikit kuah

Jika kau butuh nasihat
Mintalah nasihat Dr. Mashitah
tentang Qisas dan Hudud
rujuklah tentang Negara Islam Madinah
pada DS Najib Tun Razak
mereka lebih faham dari
Tuan Guru Hadi Awang

Jangan tanya maksud 'Allah'
pada Ustaz Haron Din
tapi rujuklah ia pada
Khalid Samad,Anwar Ibrahim dan pemimpin-pemimpin Umno
kerana merekalah pejuang 'Tuhan'
merekalah yang 'mensucikan' nama-Nya
di muka bumi ini

bukan para ulama
bukan para mufti
mereka banyak berpolitik
mereka banyak membodek

mari kita suburkan Pluralisme
kita jadikan Hukum Tuhan
sebagai tisu tandas paling mahal
di hotel yang bernama 'Malaysia' ini

Dan
Jika kau ingin menangis...
Menangislah di bahu Man_One

Bahu Man_One selalu sedia bagi jiwa-jiwa Babiputera Semenanjing Malayanjing yang gelisah dan gundah gulana...kah kah kah
Read More.. Baca selengkapnya..

Pelajar Harapan Malaysianjing

Aq terkejut hensem kala tengok gambar ini, betapa pelajar, khususnya Babiputeri Malayanjing masa kini, tampak begitu memiliki kreativiti yg sangat tinggi dalam berpose depan telefon bimbit...kah kah kah






Hmmm...benar-benar pelajar harapan di masa depan...kah kah kah/
Read More.. Baca selengkapnya..

SIKAP BABIPUTERA SEMENANJING MALAYANJING DULU DAN MASA KINI.

Sila bercermin...BABIPUTERA MALAYANJING!







1. Banyak sogheh

2. Malas bekerja, tak berusaha

3. Pengotor

4. LamPi

5. Kuat makan rasuah

6. Jadi barua Penjajah

7. Buang anak luar nikah

8. Suka berdamping dengan perempuan

9. Jadi kuli bangsa lain

10. ‘Saya pantang dicabar’

11. Terlalu menumpukan akhirat, sehingga lupakan dunia luar

12. Kuat tidur

13. Pengumpul harta untuk kepentingan diri

14. Orang atasan suka kumpul perempuan (sama ngan point 8)

15. Percaya kepada kuasa bomoh

16. Api dalam sekam

17. Nak cepat kaya

18. Batu api

19. Tak setia (lebih kurang point 16)

20. Terlalu bersuka-ria, kuat berjudi

21. Sanggup musnahkan negara demi Wang

22. Sanggup mati demi cinta (bukan demi tuhan)

23. Suka bersenang-lenang (lebih kurang point 20)

24. Pencuri harta rakyat (ada kaitan dengan point 13)

25. Kaki skodeng

26. Kaki botol

27. Kuat bergaduh

28. Si Tanggang a.k.a Malin Kundang

29. Pengkhianat (lebih kurang point 16)

30. Dan rasanya ada satu perkara tertinggal diantara gambar 8 dan 21 iaitu kuat berpolitik…

31. Rogol kanak-kanak

32. Khalwwat ngan Bini/Suami orang

33. Liwat

Read More.. Baca selengkapnya..

KES KELAHIRAN ANAK TIDAK SAH TARAF Di TERENGGANU MEMBIMBANGKAN!

Hmmm..Benar-benar membimbangkan..The Next Generation of The Babiputera Malayanjings dah lahir!


KUALA TERENGGANU, 31 Julai – Kes kelahiran anak luar nikah di Terengganu amat membimbangkan, dengan jumlahnya meningkat dari setahun ke setahun.

Berdasarkan data Jabatan Pendaftaran Negara dari tahun 2005 hingga Jun 2010, jumlah keseluruhan anak luar nikah di Terengganu ialah 2,314 orang.

Pengerusi Jawatankuasa Kebajikan, Pembangunan Masyarakat dan Wanita negeri Yahya Khatib Mohamad berkata daripada jumlah itu, seramai 230 anak tidak sah taraf dicatat pada tahun 2005 dan jumlah itu meningkat kepada 251 pada 2006, 325 (2007), 549 (2008), 611 (2009) dan 321 dalam tempoh Januari hingga Jun tahun ini.

“Hampir keseluruhan kes anak luar nikah di Terengganu itu membabitkan wanita beragama Islam dan berumur 15 tahun ke atas,” katanya kepada pemberita selepas majlis perasmian Jendela IKS di sini hari ini.

Beliau berkata kerajaan negeri sedang mengambil langkah-langkah tertentu bagi mengatasi masalah kelahiran anak luar nikah di negeri ini, termasuk menganjurkan kempen ke masjid dan program kesedaran bakti remaja.

Yahya berkata kerajaan negeri juga telah mengadakan program “ingat sebelum kena” yang ditumpukan di 130 sekolah untuk memberi kefahaman dan kesedaran di kalangan pelajar tentang masalah sosial. – Bernama

Read More.. Baca selengkapnya..

Bulan Ramadhan Ustazah Berbuat Maksiat..Hebat!

Aq yakin, ini bukan Ustazah..tapi PELACUR!


JITRA: Seorang remaja lelaki berusia 18 tahun berang apabila mendapati ibunya dicekup berkhalwat dengan seorang lelaki oleh sepasukan anggota penguat kuasa Pejabat Agama Islam Daerah Kubang Pasu (PADKP) di rumah mereka di Taman Teja, Changlun di sini, Jumaat lalu.
Bagaimanapun dia ditenteramkan penguat kuasa yang melihatnya dalam keadaan marah.

Sebelum kejadian, remaja itu tidur dalam bilik di rumah itu sebelum dikejutkan penguat kuasa yang membuat pemeriksaan kira-kira jam 1.30 pagi selepas menerima maklumat berhubung kegiatan maksiat di situ.

Ibu remaja itu, ustazah berusia 40 tahun yang mengajar di sebuah sekolah rendah di daerah itu dicekup berkhalwat dengan seorang kakitangan kerajaan yang sudah berkeluarga.

Sumber berkata, anak lelaki wanita itu langsung tidak mengetahui ibunya membawa masuk lelaki berkenaan pada hari kejadian.

Katanya, wanita itu dikatakan sudah lama menjanda dan mengenali lelaki itu yang sudah berkeluarga itu sejak beberapa bulan lalu.

“Wanita itu berasal dari Kampung Pulau Nyior, di sini juga pemilik rumah berkenaan, manakala pasangannya berusia 50 tahun berasal dari Langgar, Alor Setar.

“Kami terpaksa menunggu kira-kira 20 minit kerana pemiliknya enggan membuka pintu sehingga memaksa kami menggunakan alat pembesar suara sehingga mengejutkan jiran berhampiran,” katanya.
Read More.. Baca selengkapnya..

Bapa Rogol Anak - Anak Kemaruk - Bapa Ajak Rakan

Kenapa..Kenapa..Kenapa..Bapa..???


TAMPIN: Mengejutkan apabila seorang murid perempuan tahun enam di sebuah sekolah daerah ini dipercayai kemaruk seks apabila sanggup merelakan diri menjadi pemuas nafsu bapa sejak hujung tahun lalu, selain mengajak beberapa teman rapat lelakinya melakukan perbuatan terkutuk berkenaan.

Disebabkan tiada tentangan daripada anaknya, bapa durjana berkenaan merogol mangsa sambil berjanji tidak memecahkan rahsia kepada sesiapa, termasuk ibu.

“Ketika kejadian, ibu dan beberapa adik mangsa nyenyak tidur, manakala mangsa tidur di bilik lain,” katanya.

Menurutnya, kejadian terakhir berlaku pada 11 Ogos lalu, iaitu malam pertama Ramadan sebelum isterinya bangun untuk menyiapkan juadah bersahur.

Tidak puas dengan itu, katanya, mangsa dikatakan mengajak teman rapatnya melakukan aksi perbuatan keji itu, termasuk seorang abang angkatnya.

“Rahsia perbuatan mangsa bagaimanapun terbongkar apabila perubahan sikap murid berkenaan disedari seorang guru sekolah selepas dia dikatakan turut menceritakan perbuatan terkutuk yang dilakukannya tanpa berselindung.

“Atas rasa tanggungjawab dan demi menjaga nama baik sekolah supaya murid lain tidak terjebak dalam perkara maksiat, mangsa dan guru berkenaan membuat laporan di Balai Polis Gemas pada Khamis lalu,” katanya.

Ketua Polis Daerah Tampin, Superintendan Wooi Kooi Cheang ketika ditemui, semalam mengesahkan menerima laporan berkenaan.

Beliau berkata, pihaknya sudah menahan lelaki terbabit ketika menemani mangsa untuk diambil keterangan, kelmarin.

“Suspek ditahan reman selama tiga hari bermula hari ini (semalam) bagi membolehkan polis menjalankan siasatan mengikut Seksyen 376 Kanun Keseksaan yang membawa hukuman penjara maksimum selama 30 tahun serta sebatan, jika sabit kesalahan,” katanya.

Katanya, polis memburu seorang remaja yang dikatakan sebagai abang angkat mangsa bagi membantu siasatan.

Read More.. Baca selengkapnya..

Bapa Tak Tahu Diri, Rogol Anak Kandung 21 x.

Tak cukup perkhidmatan bini ker, so apa kurangnya?


BATU PAHAT: “Awak faham atau tidak dengan pertuduhan dibacakan? Jangan membuang masa mahkamah seperti ini...mahkamah banyak lagi kes mahu dijalankan.
“Kalau tidak faham, mahkamah akan bacakan (pertuduhan) semula,” kata Hakim Mahkamah Sesyen di sini, Abu Bakar Manat kepada seorang lelaki berusia 43 tahun yang didakwa merogol anak perempuannya berusia 14 tahun sebanyak 21 kali hingga kini hamil tiga bulan di rumah mereka di Kampung Melayu, Kluang antara November 2008 hingga Julai 2010.

Penganggur yang tidak diwakili peguam itu, pada mulanya hanya mendiamkan diri dan memandang lantai hampir 10 minit selepas pertuduhan dibacakan hingga ditegur Abu Bakar sebelum membuat pengakuan bersalah.

Dia didakwa mengikut Seksyen 376B(1) Kanun Keseksaan yang jika sabit kesalahan boleh dipenjara maksimum 20 tahun dan sebatan.

Terdahulu, tertuduh dibawa ke Mahkamah Sesyen 2 dan didakwa dengan sembilan pertuduhan merogol anaknya itu pada sembilan waktu berlainan antara Mac 2009 dan Mei 2010, September 2009 dan November 2009 serta Mac hingga Mei 2010.

Timbalan Pendakwa Raya Norafiah Saini tidak menawarkan sebarang jaminan terhadap tertuduh berikutan mangsa masih di bawah umur dan kini hamil masih tinggal bersama tertuduh.

Abu Bakar memerintahkan tiada jaminan diberikan terhadap tertuduh dan menetapkan 18 Oktober depan sebagai tarikh sebutan semula kes.

Tertuduh kemudian dibawa ke Mahkamah Sesyen 1 dan didakwa dengan 12 lagi pertuduhan merogol anaknya pada 12 waktu berasingan antara November 2008 dan Julai 2010.

Kali ini, tertuduh tidak lagi mengambil masa lama untuk mengaku bersalah.

Timbalan Pendakwa Raya Safiah Abdul Aziz turut tidak menawarkan sebarang jaminan terhadap tertuduh.

Read More.. Baca selengkapnya..

Pukau Remaja Dalam Masjid, Lalu Sodomi

Bulan Ramadhan masih sahaja kes ini berlaku..macam mana plak erk!


KUALA LUMPUR: Hasrat seekor pemuda untuk menunaikan solat Subuh secara berjemaah buat pertama kali dalam hidupnya sempena menyambut Ramadan bertukar tragedi apabila dia dipercayai dipukau sebelum diliwat dan ditinggalkan berbogel dalam sebuah masjid di Sentul, di sini, pagi semalam.
Bagaimanapun, berkat doa imam masjid berkenaan dan bantuan penduduk sekitar, suspek yang melakukan perbuatan keji itu ditahan sebelum diserahkan kepada polis.

Semuanya bermula apabila mangsa berusia awal 20-an yang baru selesai menikmati juadah bersahur terlelap seketika dalam masjid berkenaan sementara menunggu masuk waktu Subuh.

Dalam kejadian jam 5.30 pagi itu, seekor lelaki berusia 39 tahun yang tidak dikenali mangsa masuk ke dalam masjid menyebabkan dia terkejut beruk sebelum terjaga.

Namun, mangsa cuba melelapkan mata semula selepas suspek mendakwa mahu menunggu jemaah lain untuk mengerjakan solat Subuh secara berjemaah.

Menurut sumber, kesempatan itu digunakan suspek untuk memukaunya sebelum lelaki terbabit menanggalkan pakaian dipakai mangsa.

“Suspek kemudian mengambil kesempatan itu untuk memuaskan nafsunya dengan meliwat mangsa. “Lebih malang, sebelum suspek melarikan diri, dia turut menyembunyikan pakaian mangsa,” katanya.

Seekor sumber berkata, mangsa hanya tersedar selepas dia dikejutkan beberapa ekor penduduk setempat yang datang ke masjid jam 5.45 pagi untuk menunaikan solat Subuh.

“Pada mulanya, mangsa dimarahi penduduk setempat kerana tidur dalam keadaan bogel dalam masjid berkenaan. “Penduduk setempat kemudian memberikan kain pelekat kepada mangsa,” katanya.

Katanya, mangsa yang bagaikan dalam keadaan separuh sedar itu memeriksa duburnya kerana berasa sakit.

“Ketika itulah dia (mangsa) sedar bahawa sudah diliwat dan mengesyaki lelaki yang datang tidur dalam masjid itu melakukan perbuatan berkenaan,” katanya.

Beliau berkata, selepas selesai menunaikan solat Subuh, berkat doa imam dan bantuan penduduk setempat mereka menemui suspek yang berlegar-legar di kawasan perumahan di Flat Sri Kelantan, di sini.

“Suspek yang menyedari kehadiran penduduk untuk menangkapnya cuba melarikan diri, namun gagal.

“Mangsa menghubungi polis bagi melaporkan kejadian berkenaan,” katanya.

Suspek direman selama empat hari bermula semalam bagi membantu siasatan.

Read More.. Baca selengkapnya..

KARPAL CADANG PEROGOL KANAK-KANAK DIHUKUM MATI

Akibat dari besarnya angka kes perogolan kanak-kanak. Kenapa Babiputra-Babiputra Malayanjing begitu suka menghancurkan masa depan kanak-kanak? mangsa bukan sahaja anak jiran sebelah atau murid sekolah, tapi bahkan darah daging sendiri...hmmmm.



Pengerusi DAP kebangsaan Karpal Singh hari ini meminta kerajaan meminda Seksyen 376 Kanun Keseksaan agar perogol kanak-kanak boleh dikenakan hukuman mati.

Karpal berkata walaupun sebelum ini beliau memperjuangkan agar hukuman mati dimansuhkan, tetapi memandangkan saban hari, semakin banyak kanak-kanak menjadi mangsa penjenayah, termasuk perogol, maka sudah tiba masanya kerajaan bertindak menjaga kepentingan awam dengan melaksanakan tindakan lebih tegas dan berkesan.

"Ini boleh memberi mesej jelas kepada mereka yang bercita-cita untuk melakukan kesalahan bahawa undang-undang tidak akan lagi bertolak ansur dengan perbuatan merogol kanak-kanak yang tidak bersalah," katanya dalam kenyataan di Kuala Lumpur hari ini.

Karpal berkata kes terbaru bahawa seorang kanak-kanak berusia 10 tahun didakwa telah dirogol oleh pemandu bas sekolah yang dinaikinya, menuntut perhatian khusus tentang perlunya hukuman sedia ada bagi perbuatan itu, dikaji semula.

Kata beliau mengikut Seksyen 376 (2) (e), Kanun Keseksaan, hukuman bagi kesalahan merogol kanak-kanak berusia 12 tahun ke bawah ialah penjara tidak melebihi 30 tahun dan sebatan.

Beliau berkata memang tidak dapat dinafikan bahawa kesalahan tertuduh perlu dibuktikan melebihi keraguan munasabah, tetapi dalam kes di mana tertuduh didapati melakukan perbuatan demikian secara terang-terangn serta disokong oleh saksi berwibawa yang melihat perbuatan itu dilakukan, maka tiada masalah untuk membuktikan kes berkenaan di luar keraguan munasabah.

"Saya sedar tentang bahaya kemungkinan seseorang yang tidak bersalah, dikenakan hukuman. Pelaksanaan hukuman mati tidak boleh diubah kembali.

Kesengsaraan yang dialami seseorang insan yang tidak bersalah, tetapi dikenakan hukuman mati, memang tidak dapat digambarkan," katanya.

Bagaimanapun, kata beliau, perbuatan merogol kanak-kanak yang tidak berdosa di hadapan orang lain, menuntut agar undang-undang sedia ada, dibuat pindaan.

--Bernama
Read More.. Baca selengkapnya..

Mantabs..257.000 Ekor Babiputra Malayanjing Telah Lahir Secara Haram...The Next Generation.

Hebaaaat...salah satu Project Pembodohan Melayu karya UMNO yang sukses besar! Tahniah je lar! ekekekeke



JOHOR BAHRU 11 Ogos - Siapa bapa awak atau bapa nama apa? Bagaimana soalan tersebut hendak dijawab, jika anak itu sendiri tidak tahu siapa bapanya.

Itulah nasib yang perlu dilalui oleh lebih 257,000 anak dilahirkan tanpa tertera nama bapa masing-masing pada sijil kelahiran.

Angka tersebut dicatat oleh Jabatan Pendaftaran Negara (JPN) sejak tahun 2000 hingga 2008, ia bersamaan dengan 2,500 kes anak luar nikah direkodkan setiap bulan atau 84 kes setiap hari iaitu tujuh bayi dilahirkan bagi setiap dua jam.

Ternyata peningkatan jumlah kelahiran anak luar nikah setiap tahun di negara ini merupakan gejala yang amat membimbangkan dan belum lagi dicampur dengan kes pembuangan bayi.

Sementara itu, Jabatan Kebajikan Masyarakat (JKM) mencatatkan sejak 2004, 506 kes membuang bayi dengan jumlah terbesar 102 kes pada 2008.

Sejajar itu, Presiden Persatuan Alumni Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) Dato' Jaafar, Datuk Syed Hussien Al-Habshee, menggesa jabatan agama, masjid, badan bukan kerajaan (NGO) Islam, sekolah dan agensi-agensi Islam lain bekerjasama dengan kerajaan untuk mengekang perbuatan terkutuk itu.

Katanya, institusi keluarga merupakan institusi terpenting dalam proses pembentukan individu yang sihat rohani dan jasmaninya lagi berilmu dan bermoral.

"Dalam arus pembangunan masa kini peranan institusi keluarga dipindahkan kepada agensi sosialisasi dan secara tidak langsung perhubungan kerohanian tidak mungkin dapat disempurnakan.

"Kekosongan jiwa boleh menimbulkan pelbagai masalah sosial yang serius, sebab itulah golongan remaja perlu disedarkan tentang ajaran Islam syumul," katanya.

Beliau berkata demikian pada majlis bantuan di ambang Ramadan kepada 300 penerima oleh Tunku Temenggung Johor, Tunku Idris Iskandar Ibni Sultan Ibrahim di Dewan Besar Taman Sinar Harapan Jubli, di sini hari ini.

Para penerima barangan keperluan harian tersebut adalah golongan ibu tunggal, anak yatim dan mereka memerlukan dari daerah ini.

Syed Hussien turut menyifatkan kes pembuangan bayi sebagai layak disamakan dengan kes bunuh dan jika terbukti bersalah perlu dibawa ke tali gantung.

"Pihak berwajib perlu menyeret bapa kepada bayi malang itu ke muka pengadilan dan menerima hukuman yang sama kerana bayi adalah insan yang perlukan kasih sayang seperti manusia lain," katanya.


Sisanya yang beribu ekor ada di tempat sampah dan sebagian lagi di makan anjing! Tahniah...

Read More.. Baca selengkapnya..

MALAYSIANJING NEGARA KAYA?

Selama ini Babiputra-Babiputra Malaysianjing atau Malayanjing selalu berkoar-koar bahwa negara mereka adalah negara yang kaya...kaya Beruk! kah kah kah


Lim: Malaysia negara miskin tegar?

Ahli parlimen Segambut Lim Lip Eng melahirkan rasa malunya apabila ibu negara Malaysia, Kuala Lumpur juga dicatatkan sebagai kawasan yang yang dihimpit kemiskinan tegar.


Ini katanya, berdasarkan jawapan bertulis yang diterimanya daripada kedua-dua Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak dan Menteri Wilayah Persekutuan dan Kesejahteraan Bandar, Datuk Seri Raja Nong Chik Raja Zainal Abidin berhubung soalannya mengenai kawasan-kawasan di bandar yang dikenalpasti sebagai kawasan miskin tegar.

Lim berkata soalanya dikemukakannya pada April lalu sebelum sidang Dewan Rakyat yang terakhir tetapi hanya menerima jawapannya melalui pos minggu lalu.

“Bagaimana KL yang diletakkan sebagai tempat utama bagi mengadakan sidang dan mesyuarat di dunia juga mempunyai kawasan miskin tegar?” soal ahli parlimen DAP itu di pusat khidmatnya di Segambut hari ini.


Semalam, akhbar harian Inggeris, the Star melaporkan Persatuan Kongres dan Konvensyen Antarabangsa meletakkan Malaysia di tangga ke-22 di kalangan bandaraya yang diplih sebagai tempat bermesyuarat pilihan dunia. Ia juga menduduki salah satu tempat teratas di kalangan negara-negara Asia Pasifik.

Lim juga melahirkan kebimbangannya kerana jawapan yang diberikan tidak memberikan perincian berhubung kriteria yang digunakan bagi melabelkan sesuatu kawasan itu sebagai miskin tegar kerana terdapat perbezaan ketara dalam jawapan kedua-dua kementerian.

“Jawapan yang diberikan menimbulkan lebih banyak soalan,” kata Lim.

Beliau kemudian mengedarkan jawapan bertulis berkenaan kepada pemberita untuk menunjukkan perbezaan data yang dibekalkan itu.

Menurut jawapan Raja Nong Chik terdapat 135 bandar yang dikenalpasti sebagai kawasan miskin tegar manakala jawapan Perdana Menteri pula menyebut ada 92 daerah seumpama itu.


Kedua-dua jawapan itu gagal memberikan jumlah orang yang dilabelkan miskin tegar dan mengapa kawasan mereka digolongkan dalam keadaan daif.

Jawapan perdana menteri, kata Lim menyenaraikan kawasan miskin tegar di kebanyakan kawasan yang padat kependudukannya di semua 13 negeri dan dua wilayah persekutuan di Kuala Lumpur dan Labuan.

“Berdasarkan jawapannya itu, tidak salah saya katakan Malaysia adalah negara miskin tegar,” kata Lim.
Jika ini benar, kata Lim, Malaysia tidak ada bezanya dengan negara dunia ketiga dan kerajaan perlu berusaha keras menyelesaikan perkara berkenaan.


Hidup Lim..!!! kah kah kah
Read More.. Baca selengkapnya..

Sabtu, 07 Agustus 2010

Datuk Berhati Hewan..



DATUK BERHATI HEWAN

BETONG: Perbuatan keji seorang datuk bernafsu haiwan yang sering ‘meratah’ cucu perempuannya berusia 13 tahun terbongkar selepas gadis sunti berkenaan berubah sikap secara mendadak apabila dia enggan pulang dari asrama sekolah ke rumah nenek yang menjaganya pada hujung minggu lalu.
Perubahan sikap itu menimbulkan perasaan curiga ibu kanak-kanak berkenaan lalu menyelidik lebih mendalam sebelum membongkar rahsia pelajar terbabit sering menjadi habuan nafsu buas datuk tirinya.

Lebih memilukan apabila nenek remaja itu sendiri didakwa turut bersekongkol dengan merahsiakan perbuatan suaminya berusia 40-an yang meratah tubuh mangsa sejak lima tahun lalu.

Semuanya terbongkar apabila ibu remaja itu mendesaknya menceritakan hal sebenar kenapa dia enggan pulang ke rumah nenek ketika melawatnya di asrama sekolah, kelmarin.

Ketua Polis Daerah Betong, Deputi Superintendan Mohd Bukhori Saffai berkata, mangsa tinggal bersama nenek serta datuk tiri sejak 2005 dan diperlakukan perbuatan terkutuk itu ketika pulang bercuti dari asrama pada hujung minggu.

Menurutnya, ketika bertemu ibunya yang melawat asrama Jumaat lalu, mangsa bagaimanapun memberitahu dia tidak mahu pulang ke rumah neneknya lagi dan perkara itu menimbulkan kecurigaan kepada wanita terbabit.“Ibu mangsa cuba memujuknya, tapi pelajar tingkatan satu itu berkeras tidak mahu pulang ke rumah neneknya.


“Ibunya kemudian mendesak pelajar itu menceritakan perkara sebenar sehingga mangsa mendedahkan dia sering dirogol datuk tirinya sejak 2005,” katanya.

Terkejut dengan pendedahan anaknya, wanita berkenaan membuat laporan di Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Betong di sini, jam 12.45 tengah hari kelmarin
Mohd Bukhori berkata, lelaki terbabit turut mengugut tidak mahu menghantar cucu tirinya ke sekolah jika dia memaklumkan kejadian itu kepada sesiapa.

“Mangsa dibawa ke Hospital Umum Sarawak (HUS) untuk pemeriksaan dan polis sedang memburu suspek yang bekerja sebagai pengawal keselamatan di Nanga Ajau serta nenek mangsa berusia 40-an untuk membantu siasatan.

“Setakat ini, kedua-dua suspek dipercayai sudah menghilangkan diri. Polis sudah ke tempat kerja suspek namun gagal menemuinya,” katanya.

Menurutnya, polis menyiasat kes berkenaan mengikut Seksyen 376 Kanun Keseksaan kerana merogol.

Read More.. Baca selengkapnya..