NEGARAKU

Tanah tumpahnya lendir awek tudungku

Awek tudung bisa kupakai di dalam masjid

bersatu badan dan majulah kote ku


Si Rahmat bahagia sangat

Tuan kurniakan tempatku


Raja kita Raja Babi

selamat bertakhta dikandangnya


Si Rahmat bahagia sangat

Tuan kurniakan tempatku


Raja kita Raja Babi

Selamat bertakhta d kandangnyaSUMPAH MALAYSIANJINGKAMI, umat Malaysianjing beragama tak tentu pada hari ini berjanji tidak akan rasis, meludah ke langit, meludahi muka sendiri, mencuri, skodeng, merogol, meliwat, menyetubuhi anak kecil, menyetubuhi anak sendiri, menyetubuhi adik kandung sendiri, khalwat, bersetubuh dengan istri/suami orang, bersetubuh di dalam masjid dan surau-surau, bersetubuh di hutan-hutan, membuang bayi di tempat sampah, berhasad dengki, khianat dan iri hati, bertelagah dan berbalah sesama sendiri lagi, terutama terhadap Bangsa Indonesia Yang Agung dan Mulya.

KAMI berjanji akan bersatu padu dan patuh menegakkan agama tak tentu kami, walau kami sebenarnya bingung.

KAMI juga berjanji akan bangun dari tidur di bilik termenung untuk menyara diri dan keluarga kami.

KAMI sedia bersaing sesama umat Malaysianjing dan kaum-kaum lain dengan jujur dan terhormat kalau kondisinya memaksa.

KAMI, umat Malaysianjing bersumpah setia untuk :

1. Mempertahankan dan patuh pada kepentingan dan hak Ibunda kami, Inggris hingga akhir zaman.

2. Mempertahankan kedaulatan Raja-Raja Inggris di Semenanjing Malaysianjing

3. Memperjuangkan ikhtisad dan pelajaran bangsa Inggris dan

4. Mempertahankan maruah Negara Inggris supaya aman dan sejahtera


Wassalam,


Dimaklumatkan oleh : Yang Dipertuan Agong Seri Paduka Duli Yang Maha Murtad Beruk Pondan Mizan Pukimak

RUKUN NEGARA


1. Kepercayaan kepada Tuhan (Tuhan yang mana, Tuhan UMNO atau Tuhan YANG DIPERTUAN AGONG SERI PADUKA DULI YANG MAHA MURTAD?)

2. Kesetiaan kepada Raja dan Negara (Nah, ini lagi yang membingungkan, Raja itu dipilih 5 tahun sekali, artinya kesetiaan itu hanya 5 tahun sifatnya, habis masa jabatan Raja, habis pula setianya kah kah kah)

3. Keluhuran Perlembagaan (Di Malayasianjing tidak ada yang luhur lembaganya, sebab dihuni oleh Babiputra-Babiputra munafik)

4. Kedaulatan Undang-Undang (Undang-undang yg bagaimana, Undang-Undang Hadlari atau Undang-Undang TUHAN UMNO?)

5. Kesopanan dan Kesusilaan (Banyak2 liat Kosmo, MalaysiaKini, myMetro, UtusanMalaysianjing, dll)
Salam Pembuka

Blog ini khusus aku buat untuk ditujukan kepada para BABIPUTRA2 idiot yang ada di negeri Malasya. Negeri dimana berisi makhluk-makhluk idiot yang mengaku sebagai Asia Sesungguhnya..tak satupun dari mereka yang memahami bahwa Asia itu luaaaaaaaasss.. Ibarat katak dalam tempurung, yang mereka lihat cuma negeri mereka sendiri. Negeri yang juga berisi kaum gay, kaum munafik, pemalas, mat rempit, tukang ngintip jiran mandi, tukang rogol saudara sedarah, tukang ngintip orang2 beromen dg b'modalkan HP n handyCam, suka meludah ke muka sendiri, suka meludah ke langit, serta tukang ngintip budaya bangsa lain lalu mengklaim sebagai budaya mereka! Buat BABIPUTRA2 dungu n idiot Malasya, kalian boleh hack atau mau hilangin atau mau acak2 atau mau rusak ini blog..aq persilahkan, gpp kq..aq banyak blog juga, tapi blog-nya orang2 Malasya, jadi tinggal aq ambil alih jer hehehe..tapi inget jangan ninggalin jejak...!!! Saye ucapken terima kasih kepada BABIPUTRA2 terbaik Malasya, yang mana sadar tidak sadar telah berhasil menjadikan saye orang yang kreatif, d mana kreatifitas dari saye ini akan saye persembahken sepenuhnya khusus buat BABIPUTRA2 terbaik Malasya, sekali lagi saye ucapken terima kasih banyak-banyak. Untuk menghindari kesalahpahaman n alihfungsi persepsi (hehehe), tidak d sarankan untuk mengomentari apa yang menjadi postingan dalam blog ini, walaupun ada ruang buat ngoceh n ngasih komentar, kecuali kalo anda merasa tidak waras! ha ha ha ha. Blog ini cuma sebagai penyeimbang, pencerahan, pembanding n pembelajaran buat BABIPUTRA2 terbaik Malasya, bukan bermaksud apa2 kerana 95% sumbernya b'asal dari BABIPUTRA2 terbaik Malasya sendiri, terima kasih. Sebagai penutup, percayalah..aku tidak membenci Malasya, yang aku benci adalah BABIPUTRA2 Malasya yang sok tahu, sok pintar, sok dalam segalanya. Aku tidak akan pernah mencacimaki kalian, BABIPUTRA2 Malasya, tapi selama kalian sebagai BABIPUTRA2 Malasya masih memiliki kegemaran menghina n merendahkan bangsa Indonesia, maka aku juga akan menghina kalian dengan sehina-hinanya hingga kalian sadar bahwa tidak ada satupun manusia yang mau dihina...see you! Man_One

Rosmah Lucah Manjoor

Rosmah Lucah Manjoor
Bini Najib Rojak

Najib Binti Rojak

Najib Binti Rojak
The Truly Babiputera Asia

JALANG = JALUR GEMILANG

JALANG = JALUR GEMILANG
The Best Babiputeri Semenanjing Malaysianjing

SalamHmmm...Begitu Marahnya Korang..! Baru korang faham, macam mana perasaan bangsa yang korang hina, yang korang rendahkan, yang korang remehkan dan korang perkekehkan..huhuhu. Macam tulah apa yang Bangsa Indonesia rasakan, saat Lagu Kebangsaan Indonesia korang lecehkan, Kerendahan hati Pejabat-Pejabat Indonesia korang anggap remeh, kedaulatan Indonesia korang lampaui, macam tulah yang sekarang korang rasakan.

Bezanya, Bangsa Indonesia masih bersabar hingga detik ini...Semoga blog sederhana ini dapat menambah penyadaran buat kita semua, bahwa tak ada seorangpun atau satu bangsapun mahu dengan rela kena di hina.


Wasalam.


Man_One
Kamis, 18 Maret 2010

'Lepas hajat' dalam semak

Jeti bot ekspres Kuala Baram masih tiada tandas selepas 4 tahun beroperasi

MIRI: Tiada pilihan selain terpaksa membuang air kecil dan air besar di dalam semak di tepi Sungai Baram. Itulah yang berlaku akibat tiada tandas awam dekat jeti bot ekspres Kuala Baram dekat Jambatan Asean di sini.Tidak hairan bila ada yang ‘menunaikan hajat’ di situ, menyebabkan kawasan berkenaan berbau busuk, selain dikerumuni lalat. Semuanya gara-gara tiada tandas awam disediakan untuk kemudahan orang ramai yang menggunakan perkhidmatan bot ekspres di kawasan hulu sungai kedua terpanjang di Sarawak itu.

Selain tandas, jeti penumpang bot ekspres itu tidak mempunyai kemudahan tong sampah, gerai makanan dan pengangkutan awam seperti perkhidmatan bas, melainkan teksi yang mengenakan kadar bayaran yang tinggi.

Situasi itu berbeza dengan kemudahan yang disediakan kepada pengguna perkhidmatan bot ekspres di jeti lama di kawasan hilir apabila ada kemudahan asas seperti tandas awam, tong sampah, gerai makanan dan perkhidmatan bas.

Seorang penduduk Marudi yang masih kerap menggunakan perkhidmatan bot ekspres di situ, Sermun Jani, 45, berkata, ketiadaan tandas awam begitu menyukarkan penumpang yang menunggu bot ekspres dan juga pengusaha bot ekspres di jeti itu.
“Bagi lelaki mungkin tidak jadi masalah, kerana mereka boleh buang air kecil di kawasan semak. Tetapi bagi wanita perkara ini agak sukar.

“Jika dapat dielakkan mereka (wanita) akan cuba elakkan atau terpaksa pergi ke tandas yang agak jauh dari jeti berkenaan. Nak tak nak buang air besar atau kecil dalam semak,” katanya kepada Berita Harian.

Sermun berkata, kemudahan asas itu sepatutnya disediakan di jeti berkenaan selepas ia dipindahkan ke kawasan baru.

Sekarang sudah lebih empat tahun, katanya, jeti berkenaan beroperasi tetapi masih tidak ada kemudahan asas disediakan melainkan pondok untuk menunggu dan berteduh daripada hujan dan panas.

Malah katanya, sampah juga dibuang di merata tempat di sekitar jeti berkenaan oleh orang ramai menyebabkan pemandangannya begitu menjijikkan dengan botol minuman, bekas plastik dan pelbagai sampah yang dibuang di tepi jeti dan sungai.

Jali Utang, 43, berkata jeti berkenaan sepatutnya mempunyai kemudahan asas kerana ribuan penduduk di kawasan hulu sungai masih menggunakan perkhidmatan pengangkutan air berkenaan.

“Sekarang jeti ini seolah-olah diabaikan. Sedangkan ia begitu penting kepada penduduk di hulu Sungai Baram yang masih bergantung kepada perkhidmatan itu,” katanya.

Beliau berkata, disebabkan tiada kemudahan perkhidmatan bas orang ramai terpaksa menggunakan perkhidmatan teksi yang mengenakan caj tinggi antara RM20 hingga RM50 bagi perjalanan sehala ke bandar raya Miri.

Sementara itu, tinjauan Berita Harian mendapati keadaan jeti itu kelihatan terbiar kerana tidak diurus dengan baik, malah, kebanyakan kerusi yang disediakan untuk penumpang di situ sudah rosak.

Perkhidmatan bot ekspres di Kuala Baram adalah antara pengangkutan air tertua di Sarawak selain perkhidmatan serupa di Sungai Rejang, wilayah tengah Sarawak.

Bagaimanapun, ketika ini perkhidmatan itu semakin kurung popular digunakan kerana kebanyakan kampung di kawasan Baram sudah ada laluan darat.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar