NEGARAKU

Tanah tumpahnya lendir awek tudungku

Awek tudung bisa kupakai di dalam masjid

bersatu badan dan majulah kote ku


Si Rahmat bahagia sangat

Tuan kurniakan tempatku


Raja kita Raja Babi

selamat bertakhta dikandangnya


Si Rahmat bahagia sangat

Tuan kurniakan tempatku


Raja kita Raja Babi

Selamat bertakhta d kandangnyaSUMPAH MALAYSIANJINGKAMI, umat Malaysianjing beragama tak tentu pada hari ini berjanji tidak akan rasis, meludah ke langit, meludahi muka sendiri, mencuri, skodeng, merogol, meliwat, menyetubuhi anak kecil, menyetubuhi anak sendiri, menyetubuhi adik kandung sendiri, khalwat, bersetubuh dengan istri/suami orang, bersetubuh di dalam masjid dan surau-surau, bersetubuh di hutan-hutan, membuang bayi di tempat sampah, berhasad dengki, khianat dan iri hati, bertelagah dan berbalah sesama sendiri lagi, terutama terhadap Bangsa Indonesia Yang Agung dan Mulya.

KAMI berjanji akan bersatu padu dan patuh menegakkan agama tak tentu kami, walau kami sebenarnya bingung.

KAMI juga berjanji akan bangun dari tidur di bilik termenung untuk menyara diri dan keluarga kami.

KAMI sedia bersaing sesama umat Malaysianjing dan kaum-kaum lain dengan jujur dan terhormat kalau kondisinya memaksa.

KAMI, umat Malaysianjing bersumpah setia untuk :

1. Mempertahankan dan patuh pada kepentingan dan hak Ibunda kami, Inggris hingga akhir zaman.

2. Mempertahankan kedaulatan Raja-Raja Inggris di Semenanjing Malaysianjing

3. Memperjuangkan ikhtisad dan pelajaran bangsa Inggris dan

4. Mempertahankan maruah Negara Inggris supaya aman dan sejahtera


Wassalam,


Dimaklumatkan oleh : Yang Dipertuan Agong Seri Paduka Duli Yang Maha Murtad Beruk Pondan Mizan Pukimak

RUKUN NEGARA


1. Kepercayaan kepada Tuhan (Tuhan yang mana, Tuhan UMNO atau Tuhan YANG DIPERTUAN AGONG SERI PADUKA DULI YANG MAHA MURTAD?)

2. Kesetiaan kepada Raja dan Negara (Nah, ini lagi yang membingungkan, Raja itu dipilih 5 tahun sekali, artinya kesetiaan itu hanya 5 tahun sifatnya, habis masa jabatan Raja, habis pula setianya kah kah kah)

3. Keluhuran Perlembagaan (Di Malayasianjing tidak ada yang luhur lembaganya, sebab dihuni oleh Babiputra-Babiputra munafik)

4. Kedaulatan Undang-Undang (Undang-undang yg bagaimana, Undang-Undang Hadlari atau Undang-Undang TUHAN UMNO?)

5. Kesopanan dan Kesusilaan (Banyak2 liat Kosmo, MalaysiaKini, myMetro, UtusanMalaysianjing, dll)
Salam Pembuka

Blog ini khusus aku buat untuk ditujukan kepada para BABIPUTRA2 idiot yang ada di negeri Malasya. Negeri dimana berisi makhluk-makhluk idiot yang mengaku sebagai Asia Sesungguhnya..tak satupun dari mereka yang memahami bahwa Asia itu luaaaaaaaasss.. Ibarat katak dalam tempurung, yang mereka lihat cuma negeri mereka sendiri. Negeri yang juga berisi kaum gay, kaum munafik, pemalas, mat rempit, tukang ngintip jiran mandi, tukang rogol saudara sedarah, tukang ngintip orang2 beromen dg b'modalkan HP n handyCam, suka meludah ke muka sendiri, suka meludah ke langit, serta tukang ngintip budaya bangsa lain lalu mengklaim sebagai budaya mereka! Buat BABIPUTRA2 dungu n idiot Malasya, kalian boleh hack atau mau hilangin atau mau acak2 atau mau rusak ini blog..aq persilahkan, gpp kq..aq banyak blog juga, tapi blog-nya orang2 Malasya, jadi tinggal aq ambil alih jer hehehe..tapi inget jangan ninggalin jejak...!!! Saye ucapken terima kasih kepada BABIPUTRA2 terbaik Malasya, yang mana sadar tidak sadar telah berhasil menjadikan saye orang yang kreatif, d mana kreatifitas dari saye ini akan saye persembahken sepenuhnya khusus buat BABIPUTRA2 terbaik Malasya, sekali lagi saye ucapken terima kasih banyak-banyak. Untuk menghindari kesalahpahaman n alihfungsi persepsi (hehehe), tidak d sarankan untuk mengomentari apa yang menjadi postingan dalam blog ini, walaupun ada ruang buat ngoceh n ngasih komentar, kecuali kalo anda merasa tidak waras! ha ha ha ha. Blog ini cuma sebagai penyeimbang, pencerahan, pembanding n pembelajaran buat BABIPUTRA2 terbaik Malasya, bukan bermaksud apa2 kerana 95% sumbernya b'asal dari BABIPUTRA2 terbaik Malasya sendiri, terima kasih. Sebagai penutup, percayalah..aku tidak membenci Malasya, yang aku benci adalah BABIPUTRA2 Malasya yang sok tahu, sok pintar, sok dalam segalanya. Aku tidak akan pernah mencacimaki kalian, BABIPUTRA2 Malasya, tapi selama kalian sebagai BABIPUTRA2 Malasya masih memiliki kegemaran menghina n merendahkan bangsa Indonesia, maka aku juga akan menghina kalian dengan sehina-hinanya hingga kalian sadar bahwa tidak ada satupun manusia yang mau dihina...see you! Man_One

Rosmah Lucah Manjoor

Rosmah Lucah Manjoor
Bini Najib Rojak

Najib Binti Rojak

Najib Binti Rojak
The Truly Babiputera Asia

JALANG = JALUR GEMILANG

JALANG = JALUR GEMILANG
The Best Babiputeri Semenanjing Malaysianjing

SalamHmmm...Begitu Marahnya Korang..! Baru korang faham, macam mana perasaan bangsa yang korang hina, yang korang rendahkan, yang korang remehkan dan korang perkekehkan..huhuhu. Macam tulah apa yang Bangsa Indonesia rasakan, saat Lagu Kebangsaan Indonesia korang lecehkan, Kerendahan hati Pejabat-Pejabat Indonesia korang anggap remeh, kedaulatan Indonesia korang lampaui, macam tulah yang sekarang korang rasakan.

Bezanya, Bangsa Indonesia masih bersabar hingga detik ini...Semoga blog sederhana ini dapat menambah penyadaran buat kita semua, bahwa tak ada seorangpun atau satu bangsapun mahu dengan rela kena di hina.


Wasalam.


Man_One
Senin, 01 Februari 2010

Kabel dicuri punca khidmat Telekom terganggu

ARKIB : 01/02/2010


Dengan segala hormatnya kami merujuk kepada aduan yang disiarkan dalam ruangan ini bertarikh 12 Januari 2010 daripada IRFAN ISMAIL dari Kuala Besar, Kota Bharu, Kelantan mengenai isu gangguan perkhidmatan internet Streamyx beliau.Telekom Malaysia Berhad (TM) ingin memaklumkan bahawa masalah yang dihadapi pelanggan di kawasan Kuala Besar adalah berpunca daripada kecurian kabel yang kerap kali berlaku di kawasan tersebut.

Pihak kami sentiasa memantau dan menggantikan kabel-kabel yang dicuri. Tetapi apa yang menghampakan ialah kabel-kabel tersebut akan dicuri semula tidak lama selepas diganti, mengakibatkan masyarakat setempat tidak dapat menikmati perkhidmatan telefon yang sempurna.

Pihak TM telah mengambil tindakan untuk menggantikan kabel fiber pada 10 Januari 2010, manakala proses penggantian dan baik pulih untuk kabel tembaga sedang berjalan dan dijangka siap pada penghujung bulan Februari 2010.

Sebahagian kawasan pula akan ditawarkan dengan perkhidmatan wayarles CDMA. Sehubungan itu, para pelanggan di kawasan terbabit yang mengalami gangguan perkhidmatan diminta untuk menghubungi pihak TM bagi membolehkan pihak kami mengambil tindakan selanjutnya bagi memulihkan perkhidmatan di kawasan tersebut.

Untuk makluman pembaca, trend kes kecurian kabel semakin meningkat di Kelantan dengan purata 62 kes sebulan.

Malah, sepanjang tahun 2009, sebanyak 747 insiden kecurian kabel direkodkan di negeri Kelantan yang melibatkan kos pembaikan melebihi RM4.3 juta. Ini mengakibatkan perkhidmatan TM di kawasan yang terbabit terganggu.

Antara inisiatif yang telah diambil oleh pihak TM bagi mencegah kecurian kabel adalah:

* Menanam kabel-kabel ke dalam tanah

* Membuat pengimpalan kepada penutup lubang

* Membuat rondaan oleh pihak Keselamatan dan Operasi Rangkaian TM

* Memasang penggera bagi mencegah kecurian kabel

* Bekerjasama dengan SRS (Skim Rondaan Sukarela)

* Memasang kawat berduri di tiang telefon

* Meninggikan tiang telefon

Di samping itu, TM juga ingin mengambil kesempatan ini untuk memohon kerjasama semua pihak, khususnya masyarakat setempat, dalam memastikan kemudahan komunikasi yang telah disediakan ini dipelihara dan dilindungi dari sebarang kejadian yang tidak diingini.

Contohnya gejala vandalisme dan kejadian kecurian kabel yang mengakibatkan gangguan perkhidmatan telefon.

Kami berharap orang ramai akan melaporkan aktiviti ini kerana ia boleh menjejaskan perkhidmatan yang disediakan.

Sekiranya orang ramai terlihat sebarang aktiviti mencurigakan di sekitar kawasan pemasangan kabel, mereka harus segera melaporkan ke talian 999 agar tindakan sewajarnya boleh diambil oleh pihak berkuasa.

KOMUNIKASI KORPORAT KUMPULAN TM

Tidak ada komentar:

Posting Komentar